Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 23rd, 2018 | by fileto

0

Μετράμε τους ρύπους και είναι εντάξει!

Δίνοντας συνέχεια στην ενημέρωση που δεν την άφησαν να κάνει στην Λαϊκή Συνέλευση της Νέας Καρβάλης, η αναπληρώτρια διευθύντρια της εταιρείας «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.» μηχανικός, Θεοδώρα Κουλουρά σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ένα πράγμα.

Όποιος θέλει μπορεί να μετρήσει τους ρύπους γύρω από το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, μια που η εταιρεία μετρά συνέχεια και έχει στα χέρια της μετρήσεις διαχρονικά που δείχνουν ότι ποτέ η εταιρεία δεν ξεπέρασε τα όρια που βάζει ο Νόμος για τους επιτρεπόμενους ρύπους, τονίζοντας ότι κακώς συνεχώς στοχοποιείται η μόνο η συγκεκριμένη βιομηχανία.

Η μηχανικός κ. Κουλουρά επεσήμανε ότι από την ημέρα που λειτούργησε η βιομηχανία, μέχρι και σήμερα έχουν αντικατασταθεί και ανανεωθεί όλα εκείνα τα σημεία της παραγωγής που έχουν ανάγει την μονάδα της Νέας Καρβάλης στην πιο σύγχρονη λιπασματοβιομηχανία τεχνολογικά στην Ευρώπη!

Παρακολουθούμε τόνισε κάθε νέα τεχνολογία που είναι διαθέσιμη, βελτιωνόμαστε συνεχώς και μάλιστα ήδη προχωρούμε με νέο πρότζεκτ, σε αντικαταστάσεις κομματιών στις μονάδες παραγωγής που θα μας επιτρέψουν να συμμετέχουμε στην κυκλική οικονομία με ακόμη μεγαλύτερη ανακύκλωση ρύπων και υλικών!

 

Οι σταθμοί μας μετρούν συνεχώς

Η κ. Θεοδώρα Κουλουρά ξεκαθάρισε επίσης ότι οι σταθμοί μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων συνεχώς μετρούν αξιόπιστα και τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών πηγαίνουν σε δύο φορείς την ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος όπως και στην διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΕ Καβάλας, που ειδικοί επιστήμονες τα επεξεργάζονται και ακολούθως μπορούν να ενημερώσουν όσους φορείς θέλουν να τα αξιολογήσουν.

Παράλληλα τόνισε ότι οι ρύποι θα πρέπει να μετρούνται μακροχρόνια, σε συνδυασμό και με άλλες πηγές ρύπανσης (άλλες βιομηχανίες, αέρια οχημάτων, βιοτεχνιών, καυστήρων κ.λ.π.) και φυσικά να αναλύονται σε σημείο που να μην στοχοποιείται πάντα ο συνήθης ύποπτος!

Ο σταθμός αυτός που μετρά τους ρύπους στην περιοχή και είναι ιδιοκτησίας του εργοστασίου αγοράστηκε το 1991 και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωτικά αντικατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος του με όργανα ακριβείας και σύγχρονης τεχνολογίας.

Για τους κατοίκους της Νέας Καρβάλης και της γύρω περιοχής ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται τους ρύπους του εργοστασίου και καλά κάνουν και ανησυχούν, ενώ τόνισε ότι καλά κάνει και ο Δήμος Καβάλας που θέλει να προχωρήσει στις δικές του μετρήσεις που θα αποδείξουν ότι πραγματικά οι ρύποι διαχρονικά παραμένουν κάτω από τα όρια που έχουν επιβληθεί…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑