Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 23rd, 2018 | by fileto

0

4 Αλβανοί στη φάκα της αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (22-4-2018) το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Μουσθένης Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερις (4) αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 65, 44, 41 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική συμμορία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών, από τις οποίες προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην ελληνική επικράτεια.

Διακριβώθηκε επίσης η συμμετοχή στη σπείρα ακόμη τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 25, 25, 29 και 34 ετών, που είχαν το ρόλο του μεταφορέα των ναρκωτικών, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας για παρόμοιες υποθέσεις.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι τέσσερις δράστες, διότι επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικούς, που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές, 112 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 18 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 111.936 γραμμαρίων, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 7 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑