Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 4th, 2018 | by fileto

0

Με μηνύματα η επίσκεψη Καραμανλή στη Θράκη

Χθες βράδυ της Πέμπτης με την πτήση που έφτασε στην Αλεξανδρούπολη στις 9, επιβάτης της ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη ιδιωτική περιοδεία στη Θράκη.

Η επίσκεψη αυτή άλλαξε την ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ενώ είχε δρομολογήσει επίσκεψη στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη για το διήμερο, τελικά άλλαξε κατεύθυνση και σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη σε Κοζάνη και Καρδίτσα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε μία ιδιαίτερα πολιτική συγκυρία με τα εθνικά θέματα να βρίσκονται στο επίκεντρο, επισκέπτεται τους νομούς Έβρου-Ροδόπης και Ξάνθης περιοχές για τις οποίες διαχρονικά δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, βλέπει φίλους και «κόβει κίνηση».

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και τη συνεχώς αυξανόμενη μεταναστευτική ροή στην περιοχή, η επίσκεψή του κ. Καραμανλή αυτή αποκτά ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς ο ίδιος θέλει να στείλει μήνυμα στήριξης στην τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της», σημειώνει το κρατικό ΑΠΕ με σημασία και δεν απέχει μακριά από την αλήθεια η εκτίμηση αυτή.

Άλλωστε, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή για τη Θράκη είναι διαχρονικό με έργα και πράξεις καθώς επί πρωθυπουργίας του εδραιώθηκε η πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας στην περιοχή, κατασκευάστηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής της Εγνατίας οδού και οι κάθετοι άξονές της ενώ με την πολιτική των Αγωγών αναδείχθηκε η Θράκη ως διεθνής ενεργειακός δίαυλος.

Η περιοδεία σήμερα περιλάμβανε επίσκεψη στο Δάσος της Δαδιάς και στην περιοχή του Σουφλίου, αύριο θα βρίσκεται στην Ροδόπη και συγκεκριμένα είναι προσκεκλημένος στο σπίτι του πρώην υπουργού και κουμπάρου του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ξυλαγανή και την Κυριακή μέσω Ξάνθης θα αναχωρήσει για Αθήνα.

2 συνημμένα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑