Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 7th, 2018 | by fileto

0

Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας μόνο που χρειάζεται …μερεμέτια!

Κατάμεστη η αίθουσα του ξενοδοχείου Λούσι όπου γίνονται τα μεγάλα συνέδρια για να χωρέσει τους πολίτες της Καβάλας κάθε ηλικίας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν για πρώτη φορά στη Βόρειο Ελλάδα η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με τίτλο: «Διάλογος με τους Πολίτες». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος με χαρτοφυλάκιο την διαχείριση κρίσεων, την ανθρωπιστική βοήθεια και την Πολιτική Προστασία, κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Στυλιανίδης ήταν « Η Ευρώπη της Αλληλεγγύης και η πρόταση rescEU για αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας», ενώ τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.

Παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας (Μαρκόπουλος και Πατακάκης) οι δήμαρχοι Καβάλας και Θάσου (Τσανάκα και Χατζηεμμανουήλ) ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, ο Μάρκος Δέμπας από το Επιμελητήριο Καβάλας, οι προϊστάμενοι της Πολιτικής Προστασίας από την ΠΑΜΘ κ.α.

Ο κ Στυλιανίδης μίλησε για την Ευρώπη τις παθογένειες και το μέλλον της και την παρομοίασε με ένα σπίτι το οποίο έχει προβλήματα και χρειάζεται όχι γκρέμισμα αλλά συντήρηση και μερεμέτια.

Επαίνεσε το ΤΕΙ ΑΜ-Θ που συχνά το αποκαλούσε Πανεπιστήμιο για τα μεταπτυχιακά που κάνει πάνω στην Πολιτική Προστασία και είπε ότι μπορεί να αποτελέσει κορμό για σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων πάνω στο τομέα αυτό.

Αναφέρθηκε διεξοδικά για την δημιουργία του rescEU που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και που θα αποτελέσει μια μονάδα που θα δρα ακαριαία όπου παρατηρούνται ακραίες καταστάσεις ενώ επεσήμανε και την βοήθεια του για την διαχείριση του προσφυγικού με μεγάλα κονδύλια μέχρι και το τέλος του 2019.

Στον διάλογο που ακολούθησε τέθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων πάνω σε ζητήματα πυρκαγιών, πλημμυρών και σεισμών και κάλεσε τις τοπικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στην οργάνωση μιας καλύτερης και αποτελεσματικότερης δράσης πάνω σε αυτό τον τομέα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑