Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 8th, 2018 | by fileto

0

3.986 λαθρομετανάστες πιάστηκαν στην ΑΜ-Θ τον Απρίλιο

Διαβάζοντας για άλλη μια φορά τον απολογισμό που κάνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου τρέχοντος έτους 2018, είχαμε την σύλληψη συνολικά 4.249 ατόμων στην περιφέρειά μας.

Από αυτούς οι τριάντα οχτώ (38) ήταν διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και οι τρεις χιλιάδες εννιακόσια ογδόντα έξι (3.986) ήταν αλλοδαποί κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Από εκεί και πέρα τα στοιχεία μπορούμε να πούμε ότι είναι μέσα στην συνήθη εγκληματική δραστηριότητα.

Από τις περιπτώσεις που έχουν κάποιο ενδιαφέρον είναι η σύλληψη 4 ατόμων με την κατηγορία της εκβίασης και του εμπρυσμού αυτοκινήτων στην Αλεξανδρούπολη και στην ίδια πόλη η λειτουργία παράνομης μπαρμπουτιέρας που οδήγησε στη σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιχνίων.

Τέλος μαζικές συλλήψεις έγιναν σε είκοσι εννιά (29) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις, επτά (7) άτομα για απόπειρα κλοπής, τριάντα εννιά (39) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, οχτώ (8) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αλλά και δύο (2) άτομα για πλαστογραφία, πέντε (5) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων και τριάντα εννιά (39) άτομα διωκόμενα με Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι συνελήφθησαν και δέκα (10) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Από τις επιτυχίες είχαμε την σύλληψη 4 μελών κυκλώματος, τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ όπως σημειώσαμε είχαμε και την εξάρθρωση σπείρας, η οποία είχε μετατρέψει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αλεξανδρούπολη, σε χώρο διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων.

Τέλος στις κατασχέσεις είχαμε:

Ακατέργαστη κάνναβη 112 κιλά και 618 γραμμάρια

Δενδρύλλια κάνναβης 34

Ηρωίνη 6,40 γραμμάρια

Κοκαΐνη 3 γραμμάρια

Μεθαδώνη 1 δοχείο συνολικού βάρους 217 γραμμάριων

Βεγγαλικά , κροτίδες , παιδικά αθύρματα 11.058

Είδη παρεμπορίου 564

Λαθραία τσιγάρα 437 πακέτα

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές 32

Οχήματα 34

Βάρκες 8

Ανευρέθηκαν συνολικά: Είκοσι έξι (26) κλεμμένα οχήματα (αυτοκίνητα – δίκυκλα).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑