Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 9th, 2018 | by fileto

0

Συνεχίζεται το κυνήγι των λαθρομεταναστών στην ΑΜ-Θ

Συνελήφθησαν χθες (8-5-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 30 και 23 ετών, οι οποίοι μετέφεραν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, είκοσι τρεις (23) παράτυπους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας και Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο (2) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με δύο (2) πλαστικές βάρκες, είκοσι τρεις (23) παράτυπους αλλοδαπούς.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 100 περίπου παράτυπους αλλοδαπούς, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συνελήφθησαν χθες (8-5-2018) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30, 28 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο 28χρονους να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Λίγο πιο κάτω , οι αστυνομικοί εντόπισαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που λειτουργούσε ως προπομπός, συλλαμβάνοντας τους άλλους δύο δράστες.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 30χρονου περιλαμβάνει και το αδίκημα της κλοπής τροχοφόρου, καθόσον από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι για το όχημα που οδηγούσε είχε δηλωθεί κλοπή την 7-5-2018 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑