Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 10th, 2018 | by fileto

0

Κυνηγητό διακινητών από τους Αμαξάδες στην Καβάλα

Συνελήφθη χθές (9-5-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του που αναζητείται, προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, στους Αμαξάδες Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 21χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση αρχικά την Κομοτηνή, ενώ στη συνέχεια, στο ύψος του οικισμού Ιάσμου, κατευθύνθηκε προς την πόλη της Καβάλας, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε.

Στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τη σύλληψη οι δύο δράστες, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως ο 21χρονος συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 21χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης καθόσον αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑