Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 11th, 2018 | by fileto

0

Συγγραφέας ανθολογίου… γκαφών ο Γαβρόγλου

Συνέντευξη στο ΠΑΡΟΝ του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Τα πυρά του κατά του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου έστρεψε ο πρώην υπουργός και επίκουρος καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αιτία της έκρηξης, η απόφαση του υπουργού να κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογής των μουφτήδων…

«Ο κ. Γαβρόγλου συγγράφει ένα… ανθολόγιο από γκάφες και υπαναχωρήσεις σε μια σειρά αξιακών ζητημάτων και θεμάτων, που είναι πάρα πολύ ευαίσθητα σε ό,τι αφορά τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και της εξωτερικής μας πολιτικής», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να ανοίγουμε ζητήματα μόνοι μας, μονομερώς και σε βάρος μας, για να το παίξουμε καλοί», επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Παιδείας μπερδεύει την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς μας σχέσεις, δηλαδή, με τις δημόσιες… «Άλλο οι δημόσιες σχέσεις του κάθε ατόμου κι άλλο οι σχέσεις μεταξύ των χωρών», σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι το θέμα του μουφτή έχει προσδιοριστεί από την ελληνική νομοθεσία και τις διμερείς και τις διεθνείς συνθήκες. «Ο μουφτής είναι δημόσια αρχή και την εξουσία της την αντλεί μέσα από το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο, γιατί παράλληλα με τα ιερατικά του καθήκοντα είναι και δικαστής και ως εκ τούτου πρέπει να διορίζεται, σύμφωνα με το ελληνικό Σύ­νταγμα».

Επίσης υπενθύμισε ότι, κατά την ισλαμική παράδοση, δεν υπάρχει καμία χώρα που να εκλέγει μουφτήδες – ούτε καν η Τουρκία. «Απορώ γιατί γίνεται τόσο επιπόλαιη προσέγγιση του θέματος», σχολίασε.

Τέλος, επεσήμανε ότι το μοντέλο που έχει χτίσει εδώ η Ελλάδα, με σεβασμό στην ιερή παράδοση του Ισλάμ, αλλά, παράλληλα, και προσαρμογή της στην ευρωπαϊκή κατάσταση, είναι ένα επιτυχές μοντέλο. «Αυτό το μοντέλο κανονικά θα έπρεπε να το αναδεικνύει ως θετικό μοντέλο και για την Τουρκία και για τις άλλες βαλκανικές χώρες και για ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν επιλέγει να το κάνει αυτό η κυβέρνηση και απορώ για ποιον λόγο…», υπογράμμισε…

Αποδυνάμωση του ΔΠΘ ισοδυναμεί με αποδυνάμωση της Ελληνικής Πολιτείας στη Θράκη
Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης επιτέθηκε στον υπουργό για την εμμονή του σχετικά με την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποδυναμώσει την παρουσία της Ελληνικής Πολιτείας στην περιοχή…

«Ο κ. Γαβρόγλου θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ όταν εξαγγέλλει νέες Νομικές Σχολές στη χώρα, διότι αποδυναμώνει δημογραφικά και πνευματικά τη θωράκιση της Θράκης. Η περιοχή μας βάσισε τη δημογραφική θωράκιση και την πνευματική της ενίσχυση τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες στη δημιουργία και ανάπτυξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Αν μας πάρουν τους φοιτητές και τους καθηγητές, όπως πάνε να κάνουν, τότε είναι βέβαιο ότι αποδυναμώνουν την παρουσία της Ελληνικής Πολιτείας στην περιοχή, αποδυναμώνουν τη δημογραφική ισορροπία και την ανατρέπουν και ανοίγουν σε κάποιους ορέξεις να κάνουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη του θρακιώτικου κόσμου», υπογράμμισε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑