Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 16th, 2018 | by fileto

0

Παραλίγο επεισόδιο στα διόδια Καβάλας

Λίγο πριν τις 12 σήμερα το μεσημέρι ο ανάδοχος που έχει πάρει την δουλειά κατασκευής των διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Άσπρης Άμμου, βρέθηκε στο σημείο κατασκευής για να πιάσει δουλειά μια μέρα μετά το συλλαλητήριο της Καβάλας.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο Δήμος Καβάλας και στο σημείο βρέθηκαν ο πρόεδρος της Διαπαραταξιακής και αρμόδιος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας Ανέστης Τσουρουκίδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο και τον δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Κελαϊδάκη.

Εκεί ξεκίνησαν οι διαπληκτισμοί αλλά και με την παρουσία ενός απορριμματοφόρου του Δήμου που έκλεισε το σημείο πρόσβασης στον χώρο της κατασκευής αναγκάστηκαν τα μέλη του συνεργείου να υποχωρήσουν.

Μάλιστα ξηλώθηκε μέρος της σήμανσης και αποφεύχθηκαν επεισόδια περαιτέρω μια και οι υπεύθυνοι του έργου υποχώρησαν αλλά ως φαίνεται θα ζητήσουν προστασία από σήμερα από την Αστυνομία και πιθανόν τον Εισαγγελέα Καβάλας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Σε δελτίο Τύπου το γραφείο της δημάρχου Καβάλας για το επεισόδιο στον χώρο κατασκευής των διοδίων σημειώνει τα εξής; «Σήμερα περί 11 η ώρα πρωινή, πληροφορηθήκαμε, πως συνεργείο του αναδόχου, βρίσκεται στο σημείο του υπό κατασκευή σταθμού διοδίων, προς εκτέλεση προπαρασκευαστικών εργασιών.

Με εντολή της δημάρχου Καβάλας κυρίας Δήμητρας Τσανάκα μετέβησαν άμεσα στο σημείο οι κύριοι Γραμμένος και Τσουρουκίδης, ενώ άμεσα κατέφθασαν και οι κκ Κελαϊδάκης και Τσιρονίδης, μέλη της  συντονιστικής επιτροπής, προς παρεμπόδιση της συνέχισης των εργασιών.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του συνεργείου, πως εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ, αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.

Αφού δήλωσε άγνοια για την δικαστική διένεξη, εστάλησαν τα δικόγραφα από τον Δήμο Καβάλας στο αντίστοιχο νομικό τμήμα της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Περί την 15:30 το συνεργείο του αναδόχου αποχώρησε άπρακτο από το επίμαχο σημείο.

Αύριο θα συγκληθεί εκ νέου η συντονιστική επιτροπή προς εκτίμηση της κατάστασης και λήψης αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειες».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑