Uncategorized

Published on May 17th, 2018 | by fileto

0

Μπλόκο των αγροτών σε συνεργείο του ΤΑΡ στα Τενάγη

Από την συνέντευξη τύπου της Τετάρτης το νέο που βγήκε είναι ότι ο TAP έδωσε στην δήμαρχο Καβάλας αυτό που τους ζήτησε, αλλά οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι δεν κέρδισαν τίποτα.

Οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής όπου υπάρχει η διαφωνία για την όδευση, απέδειξαν ότι οι κοινωνίες είναι πιο δυνατές από κυβερνήσεις και εταιρείες.

Δεν ξέρουμε αν θα δικαιωθούν τελικά στις βασική τους διεκδίκηση, αλλά σήμερα είναι νικητές και είναι οι μόνοι που έχουν κάθε δικαίωμα πλέον να μην κάνουν πίσω σε τίποτα, η επιλογή τους δικαιώθηκε.

Και δεν πέρασαν μερικές ώρες από την συνέντευξη Τύπου της διευθύντριας του ΤΑΡ στην Ελλάδα Κατερίνας Παπαλεξανδρή, και σήμερα όπως είχε προγραμματιστεί ένα συνεργείο του αγωγού έκανε την εμφάνισή του στο σημείο όπως και πέρσι κοντά στα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για προγραμματισμένες προπαρασκευαστικές εργασίες για να ολοκληρωθούν τα πολυπόθητα εναπομείναντα 11 χιλιόμετρα του αγωγού στην περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων.

Οι αγρότες με επικεφαλής τον Θέμη Καλπακίδη και άλλους της Συντονιστικής κατά της διέλευσης του αγωγού από τα Τενάγη ήταν εκεί και εμπόδισαν με μηχανήματα και τρακτέρ κάθε εργασία.

Το συνεργείο σταμάτησε και μάλλον θα επανέλθει ίσως με την συνοδεία της Αστυνομίας πλέον!

Η «συμπεριφορά αποικιοκρατών»… δεν θα περάσει

Για μια ακόμη φορά Λευτέρης Κωταίδης, Θέμης Καλπακίδης και Παναγιώτης Αρσονιάδης βρέθηκαν μπροστά από τα συνεργεία του αγωγού ΤΑΡ στα Λασπόλουτρα και διατράνωσαν το δικός τους πιστεύω ως μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών κατά της διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ από τα Τενάγη των Φιλίππων.

Το τοπογραφικό συνεργείο διαπίστωσε πως δεν μπορεί να εργασθεί, όπως εξ άλλου διαπίστωσε και ο υπεύθυνος ασφάλειας του ΤΑΡ, κ Μανωλάς που ήρθε μάλλον ως θεατής μαζί με ένα ακόμη άτομο.

Η απόφαση των παρευρισκομένων ήταν αμετάκλητη. «Δεν περνά κανείς»!

Το μέλος της Συντονιστικής κ Λευτέρης Κωταϊδης τόνισε σε δηλώσεις του στον Ανεξάρτητο: « …Η σημερινή, μικρή κινητοποίηση αποτελεί την πλέον ήπια στάση που μπορούσαμε να επιδείξουμε στο πλαίσιο της κατανόησης που πρέπει να υπάρχει για την θέση που απαρέγκλιτα κρατούμε εδώ και χρόνια ως κάτοικοι της περιοχής».

Συνεχίζοντας ο κ Κωταϊδης είπε:

« …στη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε ως μέλη της συντονιστικής επιτροπής, εδώ στις Κρηνίδες, οι φωνές για άμεση σκληρή αντιπαράθεση ήταν πολλές και κάποιοι δώσαμε αγώνα να ηρεμήσουμε τα πνεύματα. Ας φροντίσουν οι κύριοι του ΤΑΡ να καταλάβουν πως αυθαιρετώντας δεν θα πετύχουν τίποτε. Εδώ που φτάσαμε είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Ας αναζητήσει η κα Παπαλεξανδρή και οι προϊστάμενοί της, την αλήθεια και στην δική μας πρόταση και όχι δογματικά μόνο στη δική τους»

 

Για εξαπάτηση Τσανάκα μιλούν οι αντιδρώντες

Τα μέλη της συντονιστικής, πιστεύουν πως η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα, έχει εξαπατηθεί (!) με τα έργα που της υποσχέθηκαν, όταν μάλιστα κανείς δεν γνωρίζει ούτε καν τα ποσοστά συμμετοχής του ΤΑΡ στα έργα αυτά (υδροδότησης και άρδευσης) και αν τελικά μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Είπαν επίσης ότι υπεισέρχονται και άλλα θέματα, όπως γιατί θα πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός, ένα έργο για να βολευτεί ο ΤΑΡ και πολλά άλλα.

Τέλος ο κ Θέμης Καλπακίδης δήλωσε τα ακόλουθα: «Σήμερα ο ΤΑΡ απέδειξε πως δεν σέβεται ούτε τη δική του δήλωση νομιμοφροσύνης, πως θα περίμενε πριν από την όποια ενέργειά του την απόφαση του ΣτΕ. Δεν σεβάστηκε ούτε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε και τις τελευταίες δηλώσεις της Δημάρχου κας Τσανάκα σχετικά με το ΣτΕ.

Οι άνθρωποι (τα στελέχη του ΤΑΡ) κινούνται σαν αφεντικά, σαν αποικιοκράτες. Σήμερα πήραν ένα μήνυμα. Ας ελπίσουμε να το αποκωδικοποιήσουν σωστά».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑