Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 18th, 2018 | by fileto

0

Που θα πάνε τελικά τα σκουπίδια της Σαμοθράκης;

Την πρόθεσή της να διακόψει την μεταφορά των απορριμμάτων από το νησί της Σαμοθράκης προς την Αλεξανδρούπολη (από όπου εν συνεχεία μεταφέρονται στην Κομοτηνή) ανακοίνωσε η εφοπλιστική εταιρία SAOS Ferries.

Σε μία επιστολή που κοινοποιήθηκε προς τον Δήμαρχο του νησιού και τα ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος της εταιρίας αναφέρει ότι «[…] δεδομένων των ανωτέρω και προς το σκοπό της αποφυγής των ανωτέρω επιπτώσεων, σας ενημερώνουμε με την παρούσα επιστολή μας, ότι είμαστε αναγκασμένοι από την 1η Ιουνίου 2018, να διακόψουμε τη μεταφορά των απορριμματοφόρων, κατά τα τακτικά δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μας, και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από τον Δήμαρχο της Σαμοθράκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του «R» έχει ήδη ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών. Σε κάθε περίπτωση το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια στο μέλλον και η επιστολή της εταιρίας έχει ως εξής:

» Προς: Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Αθανάσιο Βίτσα

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, η SAOS FERRIES για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει επωμισθεί άδικα και χωρίς δική της ευθύνη την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων του Δήμου Σαμοθράκης, με την μεταφορά των απορριμματοφόρων στην Αλεξανδρούπολη κατά την εκτέλεση των τακτικών δρομολογίων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μας , παρά τις διαβεβαιώσεις σας για ταχεία επίλυση του προβλήματος με διαφορετικούς τρόπους . 

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι σε γνώση σας ότι αντιβαίνει στη διάταξη του άρθρου 6 του Νόμου 4316/2014,  η οποία με αδιαμφισβήτητο τρόπο ορίζει ότι τέτοια μεταφορά επιτρέπεται από Ε/Γ-Ο/Γ, μόνο σε δρομολόγια άνευ επιβατών και υπό τον όρο της ειδικής διαχείρισης των μεταφερόμενων απορριμμάτων.

Για πολλοστή φορά, θέτουμε υπόψιν σας ότι η μεταφορά των απορριμμάτων του νησιού στην Αλεξανδρούπολη, με τα τακτικά, καθημερινά δρομολόγια των πλοίων μας, επιφέρει στην εταιρεία μας ποικίλα προβλήματα. Ειδικότερα, υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, λόγω των δυσάρεστων οσμών, οι οποίες είναι διάχυτες στους χώρους των πλοίων, καθώς και των διαρροών από τα φορτία των απορριμματοφόρων. 

Πέραν των αυτονόητων κινδύνων για τη δημόσια υγεία, τους οποίους κάτι τέτοιο συνεπάγεται, καθιστάμεθα, παράλληλα, έκθετοι και υπόλογοι, σε περίπτωση ελέγχου από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο των αυξημένων θερμοκρασιών.

Δεδομένων των ανωτέρω και προς το σκοπό της αποφυγής των ανωτέρω επιπτώσεων, σας ενημερώνουμε με την παρούσα επιστολή μας, ότι είμαστε αναγκασμένοι από την 1η Ιουνίου 2018, να διακόψουμε τη μεταφορά των απορριμματοφόρων, κατά τα τακτικά δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μας, και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Για τη SAOS FERRIES

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑