Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 21st, 2018 | by fileto

0

Αν χρηματοδοτήσει ο TAP την ύδρευση, θα δεχτούμε κ. Τσανάκα;

Πραγματικά ακόμη δεν μπορέσαμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα με την στάση και την θέση της δημοτικής αρχής την οποία εκφράζει η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για το αν θα αποδεχθεί ή όχι τα «δώρα Σταθάκη – ΤΑΡ» σχετικά με την δωρεά μέσω δημοσίων δαπανών και χρημάτων που θα δώσει η Κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ για έργα ύδρευσης και εγγειοβελτιωτικά στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Μετά την συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι μετά την υπενθύμιση των δύο αποφάσεων που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο για σθεναρή στάση απέναντι στην αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ από τα Τενάγη των Φιλίππων, και μετά την προσφυγή του ίδιου του Δήμου Καβάλας στο ΣτΕ για να σταματήσουν τα έργα στην περιοχή, η κ. Τσανάκα θα έλεγε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ στα δώρα των Δαναών!

Παρ’ όλα αυτά διαβάζουμε ότι «μια διαφορετική διάσταση στα συμπεράσματα της συνάντησης που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Κρηνίδων, με αντικείμενο την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP, έδωσε με δηλώσεις της στο Kavala Portal η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το περιβάλλον της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή της όδευσης του TAP (μιας και η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Συντονιστική δεν ήταν ιδιαίτερα σαφής), αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο σύμβαση που να προβλέπει την κατασκευή των έργων ύδρευσης και των 2 ταμιευτήρων νερού -την οποία δεσμεύτηκε, την περασμένη εβδομάδα, τόσο η κοινοπραξία του αγωγού όσο και ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Σταθάκης- με χρηματοδότηση του TAP (είτε αποκλειστική είτε σε συνεργασία με οποιονδήποτε άλλο φορέα) θα απορριφθεί από το σώμα.

Ωστόσο η κ. Τσανάκα τόνισε ότι “φυσικά και θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών και των κατοίκων του πρώην δήμου Φιλίππων για το θέμα της όδευσης. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, διότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους μας. Ωστόσο το έργο του νερού είναι πολύ μεγάλο και σημαντικό για να πούμε όχι. Αυτό, άλλωστε, ειπώθηκε και στη διάρκεια της συνάντησης της Παρασκευής. Όσο ήμουν παρούσα -μιας και, λόγω των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, άργησα να μεταβώ στις Κρηνίδες- όχι απλά δεν ειπώθηκε το αντίθετο, αλλά ουκ ολίγοι από τους παριστάμενους -μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος Φιλίππων Λευτέρης Κωταΐδης- υπογράμμισαν ότι θέλουν και το έργο ύδρευσης και την αλλαγή της όδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή από δεσμεύσεις έχουμε χορτάσει, ας έρθει πρώτα στα χέρια μας η σχετική σύμβαση και τότε θα δούμε. Βλέπετε, πολλά έργα μάς έχουν υποσχεθεί στο παρελθόν αλλά από τις υποσχέσεις ως την πράξη υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Συνεπώς, ισχύει αυτό που είπα στην αρχή -ότι παραμένουμε στο πλευρό των αγροτών για την αλλαγή της όδευσης του TAP».

Άρα καλό είναι να ξεκαθαρίσει μια και καλή η δήμαρχος αν θέλει τα δώρα ή όχι και αν θα κρατήσει με τα μέλη της Συντονιστικής κοινή στάση για το θέμα της αλλαγής όδευσης του αγωγού από τα Τενάγη των Φιλίππων!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑