Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 23rd, 2018 | by fileto

0

Το νερό το δίνει ο Θεός επιμένει η Δήμητρα Τσανάκα

Στις 13 Μαρτίου 2017 όταν ο δήμαρχος Δοξάτου άνοιξε το θέμα με το νερό που παίρνει η ΔΕΥΑΚ από τις πηγές Κεφαλαρίου ζητώντας άλλη συμφωνία, τότε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είχε αναφέρει τα εξής: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα. Θεωρώ πως θα είναι για το κακό της Καβάλας… Δεν είναι τυχαίο που παίρνουμε το νερό τους. Έχουμε δικαιώματα πάνω σ’ αυτό και θα έρθει η ώρα που θα φανούν… Εάν θελήσει ο κ. Δαλακάκης να έρθει σε επαφή μαζί μου για να συζητήσουμε επί του συγκεκριμένου θέματος, ας το κάνει. Δεν πρόκειται όμως να ανοίξουμε τα χαρτιά μας!

Τον τελευταίο καιρό προβήκαμε σε κάποιες κινήσεις για να διαπιστώσουμε ποια είναι η περιουσία του δήμου, καθώς θεωρώ απαράδεκτο να μην ξέρουμε τι μας γίνεται. Σαν δήμος Καβάλας, λοιπόν, πιστεύω ότι έχουμε δικαιώματα. Δεν μας λυπήθηκαν και μας έδωσαν νερό! Έχουμε δικαιώματα τα οποία θα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα, ώστε να τα μάθει όλος ο κόσμος.

Αναθέσαμε σε δικηγόρο να ερευνήσει στη Δράμα τι έγγραφα υπάρχουν. Βρήκαμε κάποια στοιχεία, τα οποία όμως δεν θέλουμε προς το παρόν να ανακοινώσουμε.

Η αλήθεια είναι μια. Επαναλαμβάνω πως δεν είναι τυχαίο που η Καβάλα παίρνει νερό από το Κεφαλάρι της Δράμας»!.

Μετά από ένα χρόνο και δύο μήνες μετά την έλευση του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη και μετά από τις ανακοινώσεις του με την δήμαρχο Καβάλας να συμφωνεί για το έργο ύδρευσης του πρώην Δήμου Φιλίππων από το Κεφαλάρι, σε συνεργασία χρηματοδότησης με τον αγωγό ΤΑΡ και με δεδομένο ότι ο δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης είναι ορκισμένος κατά της όδευσης του αγωγού από τα Τενάγη των Φιλίππων το θέμα ξαναφούντωσε και μάλιστα αυτή τη φορά με τον Δαλακάκη να πηγαίνει στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας και να ζητά εισαγγελική παραγγελία για το θέμα της ΔΕΥΑΚ και του νερού από τις πηγές Κεφαλαρίου.

Από την Εισαγγελία Καβάλας στην οποία βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Μαΐου 2018 ο δήμαρχος Δοξάτου, δήλωσε: «Τέρμα η κοροϊδία. Μόλις αποκτήσαμε Εισαγγελική Παραγγελία κατά της ΔΕΥΑ Καβάλας για το νερό των Πηγών. Απαιτήσαμε και επιβάλλαμε το δίκαιο. Ο Δήμος Δοξάτου δεν ανέχεται άλλο την κοροϊδία της Χούντας με το νερό των Πηγών. Αν νομίζουν η ΔΕΥΑΚ, ο Σταθάκης και ο ΤΑΡ ότι θα μας πάρουν όλο το νερό, τους ενημερώνω ότι η Χούντα τελείωσε και ότι το τζάμπα πέθανε».

 

Κάνει κινήσεις ο Δαλακάκης σφυρίζει αδιάφορα η Τσανάκα

Σε χθεσινές της δηλώσεις η δήμαρχος Καβάλας τονίζει ότι «εκλογές έρχονται και θα ακούσουμε πολλά», παράλληλα η κ. Τσανάκα δήλωσε ότι «το νερό ανήκει στον Θεό, το Ελληνικό Δημόσιο, και αμέσως μετά στην διεύθυνση Υδάτων, άρα κανείς δεν μπορεί να το διεκδικήσει ως ιδιοκτησία του».

Τέλος η δήμαρχος τόνισε ότι «η συμφωνία για το νερό είναι Νόμιμη, κανείς δεν μπορεί να την καταργήσει και η υδρομάστευση για τον Δήμο Καβάλας, γίνεται μετά από χωριό που ανήκει στον Δήμο Δοξάτου».

Απέναντι σε όλα αυτά ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης τονίζει ότι στο τέλος θα δικαιωθεί και έρχονται μεγάλες και καταιγιστικές εξελίξεις κι όλα αυτά την ώρα που επισκέφθηκε την Διεύθυνση Υδάτων Καβάλας.

Εκεί βρέθηκε χθες ο δήμαρχος προκειμένου να εξετάσει τους φακέλους της υπόθεσης αυτής μια και ξεκίνησε δυναμικό αγώνα για να διεκδικήσει αυτά που πιστεύει πως έχει χάσει και χάνει ο Δήμος Δοξάτου τον οποίο εκπροσωπεί.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν κινείται εκδικητικά προς τους δημότες και τον Δήμο Καβάλας, μια και θεωρεί ότι είναι δικαίωμα η πρόσβαση των κατοίκων της Καβάλας σε πόσιμο και καλής ποιότητας νερό!

Αυτό που ζητά να αλλάξει είναι η συμφωνία που έγινε επι Χούντας όταν ο αείμνηστος Βαγγέλης Ευαγγελίου δήμαρχος Καβάλας μπόρεσε και εξασφάλισε το καθαρό νερό που για δεκαετίες πίνει η Καβάλα από τις Πηγές Κεφαλαρίου!

Τέλος ο Δαλακάκης ζητά εκτός από ορθολογική χρήση του νερού και ένα οικονομικό αντίτιμο για τα δισεκατομμύρια λίτρα νερό που παίρνει από τις πηγές Κεφαλαρίου η Καβάλα.

Από την άλλη δηλώνει ότι ο ίδιος δεν ανέχεται να πίνει η Καβάλα νερό και να μένουν χωρίς νερό το καλοκαίρι οικισμοί του Δήμου Δοξάτου!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑