Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 31st, 2018 | by fileto

0

Υπαίθριο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στα διόδια

Χωρίς τέντα, με πλαστικά τραπέζια και καρέκλες σε σχήμα πέταλο, συγκεντρώθηκαν με ένδυμα καλοκαιρινό, περιπάτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Καβάλας από τις παρατάξεις της Δήμητρας Τσανάκα, του Κωστή Σιμιτσή, του Βαγγέλη Παππά, του Άρη Βέρρου και του Χρήστου Ποτόλια,  αλλά και ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ, και καμιά δεκαριά ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα των διοδίων, βρέθηκαν χθες το απόγευμα στις 7:30 όπου πραγματοποιήθηκε στο πλάτωμα που θα γίνουν τα διόδια στην Εγνατία Οδό, η έκτακτη «συνεδρίαση» του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος έκανε μια αναφορά στα όσα αναφέρουν οι τεχνικοί της υπηρεσίας της ΠΕ Καβάλας για τα διόδια, ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος.

Παράλληλα τόνισε ότι: «το σημείο που θα γίνουν τα διόδια στην Καβάλα είναι χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση…».

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ έθεσε το θέμα του προβλήματος που θα δημιουργηθεί με την κίνηση που θα περάσει από το κέντρο της Καβάλας, αν λειτουργήσουν τα διόδια, αλλά και άλλες αστοχίες που έχουν να κάνουν με την χωροταξία η οποία φέρνει τα διόδια στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είναι ακατάλληλο.

Ο Κωστής Σιμιτσής επεσήμανε ότι από τις μελέτες που έγιναν κατά καιρούς απορρέει ότι η λειτουργία των διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο είναι καταστροφική, αλλά τόνισε ότι οι τεχνικοί που τα έχουν χωροθετήσει το σημείο, προφανώς δεν έλαβαν υπ’ όψη και τις καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στην δήμαρχο Καβάλας για την πολύ πετυχημένη επικοινωνιακή κίνηση να γίνει στο σημείο των διοδίων το συμβούλιο.

Ο Βαγγέλης Παππάς τόνισε ότι: «ήρθαμε εδώ για να παλέψουμε τον παραλογισμό με τη δύναμη της εικόνας. Θέλουμε να δουν όλοι που πάνε να κατασκευαστούν τα διόδια. Να μας πει το Δασαρχείο πως είναι δυνατόν να γίνεται εδώ αυτό το έργο; Το μόνο που ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Το σημείο είναι επικίνδυνο θα θρηνήσουμε θύματα».

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος τόνισε ο Άρης Βέρρος και επεσήμανε ότι κάθε φορά που οι Καβαλιώτες ήταν ενωμένοι και πίστεψαν σε αυτό που διεκδικούσαν, κερδίσαμε.

Βρισκόμαστε στο τόπο του εγκλήματος ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Ποτόλιας και είναι μια από τις 13 μαχαιριές. Τα διόδια αυτά είναι μια από τις 13 μαχαιριές που θα μπουν επάνω στην Εγνατία. Το μεγάλο όμως έγκλημα είναι ότι ο δρόμος αυτός θα περάσει με την ιδιωτικοποίηση στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Αφού δέχεσαι την ιδιωτικοποίηση της οδού Εγνατία τότε δέχεσαι και τα διόδια. Η εικόνα που θέλουμε να δώσουμε δεν θα τους ιδρώσει το αυτί.

Ο Παράσχος Αγανικόλας μετέφερε ότι πριν το κλείσιμο της Εγνατίας για την συνεδρίαση του συμβουλίου, η ουρά στην οδό 7ης Μεραρχίας ήταν πάνω από 5 χιλιόμετρα. Μας θύμισε παλιές εποχές και κάτι τέτοιο δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε. Είμαστε δίπλα στη διοίκηση σε οποιαδήποτε κινητοποίηση, ανέφερε.

Για οσμή σκανδάλου μίλησε τέλος στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος, βάζοντας και το θέμα των έργων του ΤΑΡ και του Σταθάκη, προπέτασμα για να δεχθούμε τα πάντα χωρίς ..αντίσταση!

Όση ώρα διαρκούσε η συνεδρίαση σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές στην Εγνατία στο ρεύμα από τον άγιο Σίλα προς την Νέα Καρβάλη, με τους οδηγούς να μην γνωρίζουν γιατί περιμένουν και τι έχει συμβεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑