Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 31st, 2018 | by fileto

0

Οι μειονοτικοί γύρισαν την πλάτη στον Ιντζέ

Στην τουρκική δικαιοσύνη, παρέπεμψε για τους Έλληνες στρατιώτες ο κεμαλιστής υποψήφιος για την προεδρία Μουχαρέμ Ιντζέ, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους Έλληνες δημοσιογράφους πριν από λίγη ώρα στην Κομοτηνή.

«Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία, και εγώ αγωνίζομαι να γίνει η Τουρκία κράτος δίκαιου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την ένταση στην Αιγαίο είπε ότι «για να κουμπώσει το πουκάμισο πρέπει να καθίσουν και οι δυο πλευρές στο τραπέζι».

Ο κ. Ιντζέ, που έφτασε λίγο μετά τη 1μμ στην Κομοτηνή, μετά την επίσκεψη του στο προξενείο κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης στο χώρο οπού στεγάζεται η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής», όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και ανθοδέσμες από περίπου 100 άτομα στους οποίους απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

 

Αθλιότητα Τουρκικών ΜΜΕ

Κρίση δήθεν προκλήθηκε μεταξύ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και της Ελλάδας, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επειδή η Αθήνα δεν επέτρεψε στην αντιπροσωπεία βουλευτών και δημοσιογράφων που συνόδευε τον υποψήφιο του κόμματος Μουχαρρέμ Ιντζέ να περάσει μαζί του για επαφές στην Κομοτηνή.

Οι ίδιες πηγές, που επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ο Μουχαρρέμ Ιντζέ έφτασε στην Κομοτηνή ωστόσο την αντιπροσωπεία του, η οποία αποτελείτο από δημάρχους, βουλευτές και εννέα δημοσιογράφους, την άφησαν να περιμένει δύο ώρες στα σύνορα και τελικά η Αθήνα απάντησε ότι θα έπρεπε να δηλώσει εκ των προτέρων ότι θα περάσει με την αντιπροσωπεία του. Επειδή δεν έγινε εκ των προτέρων ενημέρωση η ελληνική αστυνομία τους είπε “δεν μπορείτε να περάσετε μαζικά”.

Ο βουλευτής Αδριανούπολης Ερντίν Μπιρτσάν δήλωσε ότι “εμείς πηγαίναμε για επίσκεψη, όχι για να κάνουμε πολιτική. Παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν το επέτρεψε”, ανέφερε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑