Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 31st, 2018 | by fileto

0

Συνεχίζονται οι συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών

Συνελήφθη χθες (30-5-2018) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή των Φερών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φέρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Μπανγκλαντές, Πακιστάν, Αφγανιστάν και Ιράν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 57χρονο και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα, δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Συνελήφθη προχθές (29-5-2018) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί με την συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός απαγορευμένης περιοχής, χωρίς να κατέχει τη σχετική άδεια , ενώ όπως προέκυψε μετέβη στην περιοχή προκειμένου να παραλάβει και να προωθήσει στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν κρυμμένοι.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν προχθές (29-5-2018) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ένας 44χρονος υπήκοος Ιράκ, ένας 27χρονος υπήκοος Λιβύης και ένας 19χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εβδομήντα εννέα (79) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τον 44χρονο και τον 19χρονο, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα, πενήντα οχτώ (58) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στον παλαιό Ζυγό Ξάνθης, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των Ρουμάνικων Αρχών, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑