Lifestyle

Published on June 1st, 2018 | by fileto

0

Video game που διαφημίζει την Θράκη;

Τελικά οι φήμες πως το νέο video game της σειράς «Assassin’s Creed» θα εκτυλίσσεται στην Αρχαία Ελλάδα, είχαν βάση.

H Ubisoft ανακοίνωσε τον τίτλο του παιχνιδιού, «Assassin’s Creed Odyssey», και έδωσε ραντεβού για την παρουσίαση του στην Electronic Entertainment Expo (Ε3) που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου στο Λος Άντζελες.

Στο βίντεο λίγων δευτερολέπτων που συνοδεύει το tweet της εταιρείας, βλέπουμε έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή να κλωτσάει έναν αντίπαλο (Πέρση;) και να τον ρίχνει από γκρεμό, ακριβώς όπως ο Leonidas στην κλασική σκηνή της ταινίας «300» (This is Spartaaaa!).

Άραγε το παιχνίδι θα έχει σχέση με τους ελληνοπερσικούς πολέμους; Ή θα πηγαίνει προς την κατεύθυνση που δίνει ο τίτλος του, «Odyssey»; Ούτε το ένα ούτε το άλλο, αν πιστέψουμε όσα αναφέρονται σε ένα αναλυτικό post που ανέβηκε στο Reddit την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται εκεί, το παιχνίδι θα εκτυλίσσεται στην Ελλάδα, την περίοδο της ρωμαϊκής δυναστείας των Φλαβίων, γεγονός που τοποθετεί τη δράση ανάμεσα στο 69 και το 96 μ.Χ. Ο χάρτης του θα περιλαμβάνει τις ρωμαϊκές επαρχίες της Αχαΐας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης, καθώς επίσης το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος. Κάθε επαρχία χωρίζεται σε περιοχές. Η Αττική και η Αθήνα αποτελούν περιοχή της επαρχίας της Αχαΐας.top__id1527784153_343178

Μαθαίνουμε επίσης ότι ο παίκτης θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες, αλλά έναν ανά παιχνίδι. Ο καθένας θα έχει δική του ιστορία και ικανότητες. Θα υπάρχουν ταξίδια με πλοία και ναυμαχίες, καθώς και μάχες με μυθολογικά τέρατα. Στο ίδιο post αναφέρονται πολλές ακόμη λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν όσους έχουν παίξει τα προηγούμενα παιχνίδια, και μπορούν ακολουθώντας τον σύνδεσμο να τις διαβάσουν αναλυτικά.

Λίγες ώρες πριν από το tweet της ανακοίνωσης του «Assassin’s Creed: Odyssey», γαλλική ιστοσελίδα ανέβασε φωτογραφία από ένα συλλεκτικό μπρελόκ του παιχνιδιού, που πιθανότατα θα συνοδεύει κάποια από τις ειδικές εκδόσεις του. Με την κορινθιακή του περικεφαλαία, μοιάζει με κάτι που βρίσκεις οπουδήποτε στο Μοναστηράκι, αλλά και πάλι είναι ωραίο να το βλέπεις…

Οι πρώτες φήμες για ένα αρχαιοελληνικό «Assassin’s Creed» είχαν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της δημοφιλούς σειράς video games Ραφαέλ Λακόστ ανέβαζε στο Twitter φωτογραφίες με ελληνικά τοπία και αρχαίους ναούς, από τις διακοπές του στη χώρα μας.

Τώρα που τα παιχνίδια «God of War» άφησαν την αρχαία Ελλάδα και στράφηκαν στη σκανδιναβική μυθολογία, δεν υπάρχει καλύτερο timing για έναν τίτλο σαν το «Assassin’s Creed» να ξαναφέρει στη μόδα την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία – έστω και σε μια πιο… χαλαρή εκδοχή τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑