Τοπικές ΑΜ-Θ Νίκος Παππάς

Published on June 4th, 2018 | by fileto

0

Ο Νίκος Παππάς τάζει στη Δράμα σχολή Κινηματογράφου!

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Δράμας υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας, 4 Ιουνίου το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του Δήμου Δράμας και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει:

  • Την ίδρυση προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα).
  • Τη διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, συνεδρίων και εκθέσεων.
  • Τη συνεργασία με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς του τομέα των οπτικοακουστικών.
  • Την προσπάθεια ανάδειξης της Δράμας ως διεθνούς κέντρου κινηματογράφου.

Ο Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Σταθερός μας στόχος είναι να στηρίξουμε την ελληνική Περιφέρεια και τους ανθρώπους της. Θεωρούμε πως στη νέα εποχή, η χώρα μας θα αναπτυχθεί μόνο αν αξιοποιήσουμε και ενισχύσουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική κάθε περιοχής. Και αυτό είναι κάτι κάνουμε ήδη.

Η Δράμα έχει το πλεονέκτημα του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, πάνω στο οποίο “χτίζουμε” την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης με την ίδρυση της  Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων αλλά και του Πρότυπου Ψηφιακού Κέντρου για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού της περιοχής.

Μετά τη σημερινή μας συμφωνία, θα πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε και να αναφέρουμε την πόλη ως ακριτική. Η Δράμα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κέντρο στον τομέα των οπτικοακουστικών για όλη την Ευρώπη».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑