Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 12th, 2018 | by fileto

0

Δυσεύρετοι οι εργαζόμενοι σε Αγροτικό και Τουριστικό Τομέα σχολιάζει ο Μιχάλης Αμοιρίδης

Σε μια αποκάλυψη η οποία αποτελεί εν μέρει κοινό μυστικό, προέβη ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Το θέμα που γεννά τους προβληματισμούς του, έχει να κάνει σχέση με το γεγονός της μη εύρεσης εργαζομένων σε τομείς όπως ο Αγροτικός και Τουρισμού, με αποτέλεσμα πολλές θέσεις εργασίας να καλύπτονται από αλλοδαπούς.

Το σχόλιο του Μ. Αμοιρίδη για το θέμα έχει ως εξής: «Ολοένα και περισσότεροι αγρότες και επιχειρηματίες του τουρισμού, μου αναφέρουν ότι αναζητούν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Σε μία εποχή παρατεταμένης υψηλής ανεργίας, οικονομικοί κλάδοι όπως ο αγροτικός και ο τουριστικός προσφέρουν θέσεις εργασίας, με ικανοποιητικό εισόδημα, αλλά δεν προσελκύουν Έλληνες και καλύπτονται τελικά από αλλοδαπούς.

Δεν είναι και δεν είμαι εναντίον της νόμιμης απασχόλησης αλλοδαπών στην Ελλάδα, όμως είναι ζητούμενο να διερευνήσουμε τις αιτίες που Έλληνες άνεργοι δεν πάνε να δουλέψουν.

Η εποχικότητα της απασχόλησης και στους δύο κλάδους σίγουρα παίζει το ρόλο της, δεν μπορεί να αποτελεί όμως τον κύριο παράγοντα, ιδιαίτερα όταν τα οικονομικά ανταλλάγματα είναι ικανοποιητικά».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑