Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 13th, 2018 | by fileto

0

Οι διακινητές συνεχίζουν το κοντραμπάντο ανθρώπων

Συνελήφθησαν προχθες (11-6-2018) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (πλησίον οικισμού Μάνδρας), μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πέντε μέλη συμμορίας, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς, ηλικίας 39, 33, 31, 30 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους δράστες να επιβιβάζουν έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία οδηγούσαν ο 30χρονος και ο 31χρονος, ενώ στη συνέχεια τους μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα, με τους άλλους τρεις δράστες να επιβαίνουν σε έτερο όχημα και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Από την κατοχή των δραστών και τις οικίες τους κατασχέθηκαν, τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 5.770 ευρώ, 150 δολάρια Η.Π.Α. και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑