Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 27th, 2018 | by fileto

0

Λύγισε από την ένταση ο Θέμης Καλπακίδης

Σήμερα ωρίς το πρωί (Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018), οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καβάλας οι 8 συλληφθέντες μεταξύ των οποίων και ο Θέμης Καλπακίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι (Προυσαεύ, Ξανθόπουλος και Κελαϊδάκης) ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κρηνίδων και μέλη της επιτροπής αγώνα που κατηγορούνται για παρεμπόδιση των εργασιών του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων.

Μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο  από το πρωί είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος σε ένδειξη συμπαράστασης υπέρ των κρατουμένων, ενώ έξω από τα δικαστήρια παρατάχθηκαν και τρακτέρ.

Τελικά αν και η εκδίκαση του αυτοφώρου ήταν να ξεκινήσει στις 11.00, στις δώδεκα παρά είκοσι το συγκεντρωμένο πλήθος μπήκε μέσα στο δικαστικό μέγαρο και πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία, φωνάζοντας συνθήματα κατά του αγωγού ΤΑΡ.

Στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου, οι αντιδήμαρχοι Ανέστης Τσουρουκίδης και Δημοσθένης Τουλκίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, ο Βαγγέλης Παππάς, μέλη του ΠΑΜΕ, πολίτες της Καβάλας, συνδικαλιστές και αγρότες από τον πρώην Δήμο Φιλίππων.

Τελικά η διαδικασία δεν έγινε και ορίστηκε με απόφαση του δικαστηρίου τακτική δικάσιμος για αύριο Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, στις 12 το μεσημέρι.

Παράλληλα ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι οκτώ συλληφθέντες.

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν με επευφημίες τους κατηγορούμενους, ενώ ο Μανόλης Κελαϊδάκης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι: «Είμαστε ευρωπαίοι πολίτες και για ένα 24ωρο ήμασταν πολιτικοί κρατούμενοι με εντολές της χούντας του ΤΑΡ»!

 

Κατέρρευσε από την ένταση ο Θέμης

Καλπακίδης απεργιαΚατά την διάρκεια όλης της διαδικασίας και μετά από εξαντλητική για τις δυνάμεις του απεργία πείνας, φανερά καταβεβλημένος λιποθύμησε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου ο Θέμης Καλπακίδης.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και μετά τις απαραίτητες ενέργειες των ιατρών παραμένει στο νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα παραβρίσκεται σήμερα στο δικαστήριο.

Όσον αφορά τον Θέμη Καλπακίδη, σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία

 

Επιτέλους ο Δήμος Καβάλας απέκτησε ανακλαστικά!

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Χρήστος Ποτόλιας λόγω των τελευταίων εξελίξεων ζήτησε άμεσα την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην επιστολή του σημείωσε: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την έντονη αστυνομοκρατία και την επιχείρηση κατατρομοκράτησης στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων Καβάλας, όπου επιχειρείται η τοποθέτηση του αγωγού ΤΑΠ,  ιδιαίτερα την προσαγωγή και σύλληψη αγροτών και άλλων πολιτών, μεταξύ των οποίων και τρείς συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, σας καλούμε να συγκαλέσετε αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου «εν σώματι» να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να παρέμβει για άμεση απελευθέρωσή τους».

Το αίτημά του έγινε αποδεκτό και με κατεπείγουσα πρόσκληση σήμερα στις 9 το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:

«Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για τον αγωγό ΤΑΡ. Λήψη αποφάσεως για περαιτέρω κινητοποιήσεις».

Το κατεπείγον της συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός της σύλληψης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πολιτών και της έκδοσης αποφάσεως του ΣτΕ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑