Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 28th, 2018 | by fileto

0

Παραλιακός πεζόδρομος βρέθηκε στη θάλασσα στην Ακτή Οφρυνίου!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχτούν τρεις δημοτικές ενότητες στην περιοχή της Χρυσούπολης Καβάλας, όπου σημειώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Το αίτημα κατατέθηκε από τον δήμαρχο και ήδη ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παπαλεξίου βρέθηκε στην περιοχή από τις 4 το πρωί ετοιμάζοντας το σχετικό έγγραφο, ενώ περίμεναν και την άφιξη του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.πλημμύρες χρυσουπολη

«Άνοιξαν» οι ουρανοί χθες το πρωί στη Χρυσούπολη Καβάλας, με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι.

Η πυροσβεστική βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς έχει ήδη δεχθεί πάνω από 120 κλήσεις που αφορούν αντλήσεις υδάτων. Προς το παρόν δεν έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι.

Συγκεκριμένα στην περιοχή  Χρυσούπολη Καβάλας η υπηρεσία δέχτηκε 120  κλήσεις που αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 9 οχήματα με  18 πυροσβέστες. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 11 πυροσβεστικά οχήματα με 11 βοηθητικά και 46 άνδρες, καθώς επίσης 37 αντλίες, όχημα της ΕΜΑΚ και μία βάρκα.

 

Ανακοίνωση Τσομπανόπουλου προς τους πληγέντες δημότες

«Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης, που σημειώθηκαν στον Δήμο μας, στις 27 Ιουνίου 2018 και εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Νέστου, οι οποίοι έχουν  υποστεί ζημιές είτε σε οικιακό εξοπλισμό είτε σε επιχειρηματικό  εξοπλισμό, όπως ενημερώσουν τηλεφωνικά (2591022210) ή προσέλθουν στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες,  προκειμένου  να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιών εξοπλισμού. Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περί βεβαίωσης του συμβάντος».

 

ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ

Βούλιαξε και ο πρώην Δήμος Ορφανού!

 

Οι μεγάλοι όγκοι νερού που έπεσαν στην περιοχή των οικισμών του πρώην Δήμου Ορφανού, βρήκαν δρόμο και κατέληξαν όπως ήταν φυσικό στη θάλασσα προξενώντας ζημιές στις παραλιακές υποδομές στις ακτές Οφρυνίου (Τούζλα) και Κάρυανης.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία 24ωρα, που είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, διαβρώσεις οδών, δημιουργία προβλημάτων από φερτά υλικά  καθώς και  ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο σε αγροτικές εκτάσεις, ο Δήμος Παγγαίου ξεκίνησε την διαδικασία ώστε να κηρυχθεί άμεσα η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 36272100_2114848552134551_5392096960683442176_n

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν από τους πολίτες να προβούν σε πρόχειρη καταγραφή ζημιών, προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο των υπηρεσιών και να καταστεί πιο εύκολη η διαδικασία των αποζημιώσεων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑