Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 1st, 2018 | by fileto

0

Θέμης και Υπάτιος συνεχίζουν την απεργία πείνας ΜΑΖΙ

13 μέρες απεργίας πείνας και συνεχίζουν αποφασισμένοι ο Ιταλός ακτιβιστής Υπάτιος και ο Θέμης Καλπακίδης.

Ήδη ο κ. Καλπακίδης βρίσκεται από την Πέμπτη στο νοσοκομείο Καβάλας υποστηριζόμενος με ορούς και λαμβάνοντας μόνο υγρά.

Από το μεσημέρι, μετά την αναβολή της δίκης τους για τις 12 Ιουλίου, δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις από τους δικούς τους ανθρώπους, καθώς υπάρχουν φόβοι για την υγεία τους.

Μέλη της Πρωτοβουλίας Φιλίππων, που επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου, προσπάθησαν να τον πείσουν να σταματήσει, αλλά ο Θέμης ήταν ανένδοτος.

Ακόμη πιο αφόρητες ήταν οι πιέσεις προς τον Υπάτιο, τον οποίο παρακάλεσε να σταματήσει την απεργία πείνας και ο ίδιος ο Θέμης!

Η απάντηση του Υπατίου ήταν σταθερή και ακλόνητη: «Θα σταματήσω την απεργία πείνας όταν την σταματήσει και ο Θέμης»!

Ο φόβος για την υγεία του Υπάτιου είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς είναι κοντά στα 65 και η ηλικία του δεν είναι σύμμαχος σε τέτοιες καταπονήσεις.

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια του Θέμη Καλπακίδη, ο οποίος, μέσα στο νοσοκομείο, ζήτησε από τον Τάσο Σαββίδη, κατ’ ιδίαν και όταν ο Υπάτιος είχε απομακρυνθεί, να τον πείσει να σταματήσει.

Ήταν η στιγμή που το μεγαλείο του ανδρός είχε φτάσει στο απόγειό του όταν με πραγματικά μεγάλη αγονία να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του είπε: «Τάσο, κάντε ό,τι μπορείτε να τον πείσετε να σταματήσει, είναι μεγάλος στην ηλικία και ανησυχώ»!

Το μόνο που ζήτησε ο Υπάτιος ήταν να κάνει μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων για να πάρει όπως δύναμη από την ζώσα ιστορία!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑