Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 2nd, 2018 | by fileto

0

Αλήθεια που είδαν τους 25.000 θεατές;

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΠΕ ΓΙΑ ΤΟ 7ο Kavala AirSea Show

Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το λιμάνι της Καβάλας το περασμένο τριήμερο, προκειμένου να παρακολουθήσουν το φετινό 7ο Kavala AirSea Show.

Η φετινή διοργάνωση έγινε, μάλιστα, και η αιτία για να αποτελέσει η περιοχή πόλο έλξης για επισκέπτες από πολλά σημεία της χώρας και όχι μόνο.

«Τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα, όχι μόνο της Καβάλας αλλά και των όμορων νομών» υποστήριξε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπεύθυνος και συντονιστής της διοργάνωσης, Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Χάρη στη μορφολογία της πόλης, την ελεύθερη πρόσβαση των επισκεπτών, στο θέαμα στον αέρα αλλά και στις στατικές εκθέσεις, ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών «έπιασε» επίπεδα ρεκόρ.

Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες τη μέρα
«Μέσα στην Καβάλα και συγκεκριμένα μόνο στη χερσαία ζώνη του λιμένα Καβάλας οι επισκέπτες υπολογίζονται στους 25.000 σε κάθε ημέρα» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Πιο μετρήσιμο στοιχείο στον τομέα της προσέλευσης είναι οι επίσημα εγγεγραμμένοι spotter και press· φέτος ήταν 87 από πολλές χώρες, είναι όλοι αυτοί που μπορούν να δείξουν το ‘άπλωμα’ της διοργάνωσης σε άλλο επίπεδο».

Η φετινή διοργάνωση περιελάμβανε και σημαντικές καινοτομίες πέρα από τα πτητικά μέσα όπως τα επιθετικά ελικόπτερα, το μαχητικό αεροσκάφος της Ομάδας Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας «Ζευς» αλλά και τα ακροβατικά σμήνη, που παρουσίασαν πτήσεις ακριβείας πάνω από τον ουρανό της Καβάλας.

Μεγάλος ο όγκος αεροσκαφών και πτητικών μέσων
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τριήμερου προγράμματος έγιναν και για πρώτη φορά πολλαπλές εντυπωσιακές πτώσεις αλεξιπτωτιστών.

«Μεγάλος όγκος αεροσκαφών και άλλων πτητικών μέσων ήρθε την ίδια ώρα της Παρασκευής 29 Ιουνίου (και έτσι ξεκίνησε) η πρώτη ημέρα του πλήρους show.

Όλα έγιναν με ασφάλεια ενώ το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η πρώτη φορά τόσο μαζική συμμετοχή όλων των κατηγοριών του αλεξιπτωτισμού» σημείωσε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, εξηγώντας πως οι επιδείξεις ειδικών paramotor, ακροβατικών αλλά και λιγότερο ακροβατικών εμφανίσεων συμπλήρωναν το τριήμερο πρόγραμμα των επιδείξεων, που ολοκληρώθηκαν όταν μέσα σε ειδικό σημείο προσγειώθηκαν επαγγελματίες της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του Ελληνικού Στρατού «με τέσσερα άλματα πολύ εντυπωσιακά σε μια ειδική ζώνη προσγείωσης που δημιουργήθηκε στο λιμάνι της Καβάλας».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, με τη διοργάνωση αυτή, «ο κόσμος έρχεται πολύ κοντά στα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων ενώ και τα πληρώματα το θεωρούν εξαιρετικό γιατί ‘ανακατεύονται’ αυτές τις ημέρες με όλη την κοινωνία της πόλης και δεν υπάρχει μια απόσταση που πάντα έχει ένα αεροδρόμιο».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑