Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 2nd, 2018 | by fileto

0

Ούτε τους δρόμους της Σαμοθράκης δεν έφτιαξαν!

Καθυστερεί η υλοποίηση των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου Σαμοθράκης τουλάχιστον κατά 2 μήνες, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει αναλάβει ύστερα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την υλοποίηση δύο ξεχωριστών έργων, ένα που αφορά στο βόρειο κι ένα στο νότιο τμήμα του νησιού. Το έργο με την ονομασία “Επείγουσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας του Βόρειου οδικού δικτύου της Νήσου Σαμοθράκης”, έχει συνολικό προϋπολογισμό το 1.300.000 €, ενώ το εκείνο για το νότιο τμήμα, ανέρχεται στο 1.800.000 €.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό οι παρεμβάσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον ένα χρόνο.

Τα δεδομένα αυτά όμως άλλαξαν εξαιτίας προσφυγών εκ μέρους των εργολάβων. «Τα έργα πηγαίνουν 2 μήνες πίσω», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου σημειώνοντας πως «υπάρχουν προσφυγές δύο εργολάβων σε ότι αφορά τις προσφορές και τις προϋποθέσεις υλοποίησης των έργων». Κατά συνέπεια δημιουργείται νέα καθυστέρηση στην αποκατάσταση της ομαλής κυκλοφορίας στο νησί, και μάλιστα αφού εκκίνησε η διαδικασία μετά τις καθυστερήσεις λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Δεδομένου του ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα καθορίσουν το μέλλον της διαδικασίας μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν εντός του Αυγούστου. Το γεγονός αυτό δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη Σαμοθράκη, καθώς μιλάμε πλέον για το τέλος της τουριστικής περιόδου, αλλά κυρίως για το ότι τα έργα θα εκκινήσουν «μια ανάσα» πριν το χειμώνα.

Ο Αντιπεριφεεριάρχης Έβρου από κοινού με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη βρέθηκαν στην Σαμοθράκη, με αφορμή την τοποθέτηση του ακριβές αντιγράφου της «Νίκης της Σαμοθράκης» είχαν σύσκεψη με τον Δήμαρχο Θανάση Βίτσα. Κατά της διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα της αποκατάστασης των υποδομών του νησιού από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2017, αλλά και θέματα τουριστικής προβολής.

Εκ μέρους της περιφερειακής αρχής ο Χρήστος Μέτιος εξέφρασε την πρόθεση ένταξης έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, όπως τα έργα υποδομής και συντηρήσεων στο οδικό δίκτυο, στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, στην υγεία, τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και την τόνωση του τουρισμού με συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές έκθεσης.

Μαρίνα Κριτού


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑