Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 5th, 2018 | by fileto

0

Κακώς δεν θα γίνει η έκθεση βιβλίου στην Καβάλα

Στόχος μας να γίνει η Καβάλα  Περιφερειακή Πρωτεύουσα του Βιβλίου

Μέλη του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Ν. Καβάλας ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη 5 Ιουλίου τη δυσάρεστη είδηση ότι σταματάει η διοργάνωση της Έκθεσης Βιβλίου Καβάλας, μία δράση – θεσμός που κατόρθωσε να καθιερωθεί στις καλοκαιρινές συνήθειες των Καβαλιωτών για 2 δεκαετίες περίπου με τις επίμονες προσπάθειες των βιβλιοπωλών.

Για τους γνωρίζοντες, η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη. Η  Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα έδειχνε όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερη απροθυμία να στηρίξει έμπρακτα τη συγκεκριμένη δράση, ενώ την ίδια στιγμή σπαταλούσε απίστευτα χρηματικά ποσά σε άστοχες εκδηλώσεις χωρίς συνέχεια, που δεν έχουν αφήσει κανένα όφελος και “αποτύπωμα” στην ψυχαγωγία των δημοτών.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι ως η επόμενη διοίκηση του Δήμου θα διοργανώσουμε μία σύγχρονη και αναβαθμισμένη Έκθεση Βιβλίου που θα ενταχθεί στον ετήσιο προγραμματισμό και σχεδιασμό του Δήμου, θα συνδέεται με τις μεγάλες καλλιτεχνικές και πνευματικές εκδηλώσεις του Δήμου (όπως το Φεστιβάλ Φιλίππων) και θα στοχεύει στην προώθηση και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας σε μικρούς και μεγάλους και στην υλοποίηση πρωτότυπων δημιουργικών συμπράξεων με εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς που θα αφορούν το βιβλίο και όχι μόνο.

Σκοπός μας είναι η Καβάλα να αναδειχθεί σε “πρωτεύουσα” του βιβλίου σε περιφερειακό επίπεδο, προσελκύοντας και επισκέπτες από άλλες περιοχές όλο τον χρόνο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑