Συνολικά 17 ..." /> Τους τσάκωσαν στο Δερβένι…

Τοπικές ΑΜ-Θ αστυνομία

Published on July 10th, 2018 | by fileto

0

Τους τσάκωσαν στο Δερβένι…

Συνολικά 17 αλλοδαπούς επιχείρησαν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, δύο άτομα, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο 23χρονος αλλοδαπός οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα ελέγχου, εγκατέλειψε το όχημα σε παρακείμενο προαύλιο χώρο και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα εντοπίσθηκαν πέντε 5 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν στη χώρα λίγες ώρες νωρίτερα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τελικό προορισμό την Αθήνα.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της ίδιας εντόπισαν αυτοκίνητο, που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος Δερβενίου), το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα. Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και ο 39χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν δώδεκα παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και είχαν εισέλθει παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, έχοντας καταβάλει χρηματικό ποσό για την μεταφορά τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑