Εκδηλώσεις

Published on July 11th, 2018 | by fileto

0

Cosmopolis, το πολυπολιτισμικό φεστιβάλ της Καβάλας

Για 11η χρονιά, από 19 έως 22 Ιουλίου γίνεται στην Καβάλα το καθιερωμένο φεστιβάλ όπου 8 φιλοξενούμενες πόλεις του κόσμου θα παρουσιάσουν χορούς, μαγειρική, μουσική, μαζί με πολλές παράλληλες δράσεις…

Μια μεγάλη γιορτή της πολυπολιτισμικότητας είναι το φεστιβάλ Cosmopolis της Καβάλας, που φέτος θα φιλοξενήσει εκπροσώπους από Κόστα Ρίκα, Αργεντινή, Ιταλία, Ισπανία, Ινδία, Ρουμανία, Ρωσία και Ελλάδα. Περισσότεροι από 250 χορευτές θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια τους, ενώ κάθε μέρα θα υπάρχουν τοπικά πιάτα στο υπαίθριο εστιατόριο, που θα στηθεί στην Παλιά Πόλη για τους επισκέπτες. Το φεστιβάλ συγκεντρώνει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών και αποτελεί πολιτιστικό σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και τέσσερις μεγάλες συναυλίες, με συμμετοχές του ιδιαίτερα δημοφιλούς Goran Bregovic, του Ιταλού Alborosie με τους Shengen Clan από τη reggae σκηνή, των CheSudaka από τη Βαρκελώνη και των Παντελή Θαλασσινού και Βασίλη Σκουλά από τη χώρα μας.

Αρκετές και οι δραστηριότητες για τα παιδιά στο Παιδοcosmopolis, όπως θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, ομαδικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα Cosmoδρώμενα. Στις παράλληλες δράσεις, περίπτερα street bazaar με τοπικά προϊόντα των φιλοξενούμενων χωρών, εκθέσεις εικαστικών, φιλοξενία ΜΚΟ για την προώθηση του έργου τους, δημιουργικά εργαστήρια, κινηματογράφος, μαγειρική, street shows, ποίηση, παραδοσιακό καφενείο κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστοχώρο του φεστιβάλ http://www.kavala-cosmopolis.com/


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑