Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 15th, 2018 | by fileto

0

Κοράκιασαν για νερό στο Διδυμότειχο

ο ποτήρι ξεχείλισε…ή μάλλον στέρεψε στο Δήμο Διδυμοτείχου αφού για ακόμη μια χρονιά εν μέσω καλοκαιριού και εν έτη 2018, οι δημότες στερούνται το βασικότερο αγαθό.

Τις τελευταίες δύο ημέρες η ιστορία επαναλαμβάνεται με την έλλειψη νερού να είναι συστηματική κυρίως στο πάνω μέρος του Διδυμοτείχου.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Σταύρος Τσιτσυφύλλας δήλωσε στο e-evros: “Η ποσότητα του νερού δεν φτάνει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι Ιούλιος. Η λύση είναι κι άλλες γεωτρήσεις, αλλά αυτό θέλει μελέτες και μακροχρόνιο σχεδιασμό”.

Ο Δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης σε μετέπειτα επικοινωνία με το e-evros δήλωσε ότι: “υπήρχε μια βλάβη σε αγωγό στην περιοχή των Πετράδων, η οποία αποκαταστάθηκε χθες το πρωί. Υπάρχει ακόμη μια την οποία δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε ακόμη. Τα συνεργεία ψάχνουν, αλλά θέλω να απευθύνω και έκκληση προς τους πολίτες για κατανάλωση με φειδώ”.

Το πρόβλημα είναι πλέον γνωστό σε όλους τους Εβρίτες καθώς έχει πλέον διαχρονικές διαστάσεις. Οι ανακοινώσεις της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου για διακοπή ύδρευσης εξαιτίας θραύσης κεντρικών αγωγών και βλαβών στο κεντρικό δίκτυο διαδέχονται η μία την άλλη ανεξαρτήτως εποχής και κατανάλωσης.

Την ίδια εποχή πέρυσι είχαν διαδραματιστεί σκηνές…απείρου κάλλους με την είσοδο οργισμένων πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας.

Τότε οι αρμόδιοι είχαν δεσμευτεί για την επίλυση του προβλήματος, αναγνωρίζοντας ότι εξαιτίας της παλαιότητας του δικτύου οι παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν η ΔΕΥΑΔ και η Δημοτική Αρχή είναι περιορισμένες.

Το πρόβλημα επανήλθε με τους κατοίκους να προσφεύγουν σε διπλανά χωριά για να κάνουν ένα μπάνιο, όπως δηλώνουν οι ίδιοι.

Να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ υπέβαλλε την παραίτησή του το προηγούμενο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως αυτή να γίνει αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή.

 Μαρίνα Κριτού 

 

πηγή: e-Evros.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑