Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 30th, 2018 | by fileto

0

Νέο Πανεπιστήμιο με την συνένωση τριών ΤΕΙ στη Βόρειο Ελλάδα

Μπήκε στο σχήμα και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με τα ΤΕΙ ΑΜ-Θ και Σερρών

Απόλυτη συμφωνία  να ενταχθεί το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης  στο νέο έτοιμο σχήμα συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας Θράκης, υπήρξε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Παιδείας  Κώστα Γαβρόγλου και με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών των τεσσάρων ΑΕΙ.

Η συζήτηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας και των Πρυτάνεων πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, και αποφασίστηκε η διευρυμένη επιτροπή “Γαβρόγλου” να πιάσει άμεσα δουλειά με στόχο να ετοιμάσει  το νέο πόρισμα συγχώνευσης των τεσσάρων Ιδρυμάτων μέχρι και 25 Αυγούστου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας στις Πρυτανικές  Αρχές θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα η νομοθέτηση του νέου σχήματος των τεσσάρων ΑΕΙ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Επιδίωξή μας, είπε ο υπουργός Παιδείας, είναι το Σχέδιο Νόμου να ψηφιστεί στη Βουλή το Φθινόπωρο.

Οι Σχολές και τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου που θα φέρει την ονομασία “ Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος” θα ενταχθούν στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019.

Το πόρισμα για τη συγχώνευση των τριών ΑΕΙ (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν Μακεδονίας Θράκης) η Επιτροπή το παρέδωσε ήδη στον υπουργό Παιδείας.

Η συμφωνία που υπήρξε στην ευρεία σύσκεψη ήταν να μην υπάρξουν ουσιαστικές τροποποιήσεις, με την ένταξη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑