Τοπικές ΑΜ-Θ ΤΑΙΝΊΑ κΑΒΑΛΑ

Published on July 31st, 2018 | by fileto

0

Γυρίσματα υπερπαραγωγής σε Καβάλα και Ξάνθη

Η πρώτη επικοινωνία του Gareth Jones (που έχει γυρίσει τις ταινίες Withnail and I, Mona Lisa, The Hard Word), παραγωγού της ταινίας, με τη Βένια Βέργου, Διευθύντρια του Hellenic Film Commission, στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών άνοιξε το δρόμο για την οργάνωση αυτού του ταξιδιού.

 

Θα είναι μία ταινία εμπνευσμένη από ποίημα του Λόρδου Βύρωνα

Η ταινία The Giaour, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Rika Ohara (The Heart of No Place) βασίζεται και είναι εμπνευσμένη από το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα  «Ο Γκιαούρης» (1813). Το ίδιο ποίημα ενέπνευσε τον Ντελακρουά να ζωγραφίσει τη «Μάχη του Γκιαούρη και του Χασάν» (1826).

Το σενάριο της ταινίας περιγράφει μια κοινωνία μεταξύ Ανατολής και Δύσης μέσα στον ελληνικό χώρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το διαφορετικό θρησκευτικό και εθνοτικό υπόβαθρο των πρωταγωνιστών, αλλά και ζητήματα έμφυλων ταυτοτήτων και σεξουαλικότητας διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίσσεται η πλοκή.

 

Ψάχνουν το κατάλληλο σκηνικό από Καβάλα και Ξάνθη μέχρι Κρήτη

Ο Gareth Jones μαζί με τη Βένια Βέργου επισκέφτηκαν διάφορα σημεία στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Ξάνθη, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο στο τέλος του Ιουλίου 2018. Οι τοποθεσίες στη βόρεια Ελλάδα προτάθηκαν από την location manager Τατιάνα Βέρμπη και στην Κρήτη από την ομάδα της εταιρείας παραγωγής Indigo View, Ιωάννα Δάβη και Δημήτρη Ξενάκη.

Στις επισκέψεις τους είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους των κατά τόπους δήμων και περιφερειών.

Στην Καβάλα συναντήθηκαν με την πρόεδρο της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου και τους άρεσαν σαν σκηνικά το φρούριο της Καβάλας και το σπίτι του Μεχμέτ Αλή καθώς διάφορα σοκάκια της Παναγίας και το Ιμαρέτ.

Ο παραγωγός της ταινίας έφυγε ενθουσιασμένος από τις τοποθεσίες που επισκέφτηκε στην Καβάλα οπότε θα επανέλθει.

Ο προϋπολογισμός της παραγωγής της ταινίας ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και εφόσον επιλεγεί η χώρα μας για την κινηματογράφηση της, θα πραγματοποιηθούν σε ελληνικές τοποθεσίες 6 εβδομάδες γυρισμάτων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑