Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 31st, 2018 | by fileto

0

Ο καρκίνος κύριοι υπουργοί δεν περιμένει…

Επιστολή υποστήριξης της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ  για παραμονή Κασαράκη στο Νοσοκομείο Καβάλας στους υπουργούς Υγείας και στον κ. Πλωμαρίτη

 

Επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας κ. Ξανθό και τον αναπληρωτή του κ. Πολάκη απέστειλε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ) που ιδρύθηκε το 2014 με έδρα την Κομοτηνή, είναι το δευτεροβάθμιο όργανο της εκπροσώπησης των ΑμεΑ, χρονίων πασχόντων και των οικογενειών τους.

Όπως είναι γνωστό η ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ,  είναι μέλος  της  Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και ενταγμένοι στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας με αριθμό 016224ΣΥΠ1201ΧΟ33Ν/154, καθώς επίσης και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αριθμό 01624ΣΥΠ1201ΧΟ33Ν/1428.

 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ

Κύριοι, απευθυνόμαστε σε εσάς για ένα θέμα μείζονος σημασίας που έχει προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και συγκεκριμένα στο Ογκολογικό τμήμα του.

Με έκπληξη μας, πληροφορηθήκαμε ότι εξεδόθη αιφνιδίως    απόφαση του κ. Πλωμαρίτη, Υπεάρχη  της 4ης ΥΠΕ , στις 20/7/2018 , όπου διακόπτει την παραμονή του Ογκολόγου Ιατρού κ. Κασαράκη Δημητρίου,  ο οποίος  υπηρετεί στο  Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας για 8 (οκτώ) συναπτά έτη και τον καλεί να επιστρέψει πίσω στην οργανική του θέση που βρίσκεται στο  Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η  απόφαση αύτη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα  στο Ογκολογικό τμήμα του Γ.Ν. Καβάλας μιας και το συγκεκριμένο Νοσοκομείο  εξυπηρετεί πληθώρα ασθενών, ενδεικτικά  αναφέρουμε για  5000 (πέντε χιλιάδες) ογκολογικούς ασθενείς για το πρώτο εξάμηνο του 2018 όχι μόνο από την Καβάλα αλλά και από όμορους νομούς όπως Δράμας, Ξάνθης και μέρος των Σερρών, με αυξητική τάση 20% περίπου ετησίως.

Η Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας και Δράμας έχουν ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιβαλλοντικές συνθήκες που επιδεινώνουν την υγεία των κατοίκων τους και ενισχύουν την πιθανότητα καρκινογενέσεων σύμφωνα με καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία.

Από τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι το Ογκολογικό τμήμα είναι ένας πυλώνας υποστήριξης στους καρκινοπαθείς ασθενείς της Περιφέρειας μας και μοναδικό τμήμα σε όλη την περιφέρεια στην Αν. Μακεδονία και μέρος της Θράκης.

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει ένα σημαντικό πλήγμα στην λειτουργία του Ογκολογικού τμήματος αφού θα υπολειτουργεί αναγκαστικά πλέον με έναν  επικουρικό ογκολόγο και έναν γενικό γιατρό παθολόγο , δημιουργώντας μια συνολική αναστάτωση τόσο στους καρκινοπαθείς ασθενείς όσο και στα συγγενικά τους πρόσωπα,  στρέφοντας τους στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης δημιουργώντας επιπλέον συμφόρηση σε ένα ήδη κορεσμένο Νοσοκομείο, η δε ταλαιπωρία των ασθενών θα επιβαρύνει περισσότερο την υγεία τους.

 Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, οι σύλλογοι των συγκεκριμένων περιοχών, Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ν. Καβάλας, Σύλλογος Καρκινοπαθών ν. Δράμας, Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ν. Καβάλας, Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε Δράμας, Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε Ξάνθης,  απαιτούμε την  άμεση παρέμβαση σας προκηρύσσοντας κατά παρέκκλιση της διαδικασίας,  την οργανική θέση διευθυντού ογκολόγου  με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της αναγκαιότητας των περιστάσεων,  ώστε να διευθετηθεί με ομαλό και άμεσο τρόπο το φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει.

ΚΥΡΙΟΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!!!

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ Σμαράγδος Κρεμύδας και ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Αποστολίδης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑