Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 17th, 2018 | by fileto

0

Δικαιώνεται πανηγυρικά ο Μάκης Παπαδόπουλος…

Με ένα δελτίο Τύπου το οποίο εκδόθηκε παραμονή Δεκαπενταύγουστου από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καβάλας εγείρει ερωτήματα και προς τον χρόνο έκδοσης αλλά και προς το περιεχόμενό του.

Με το δελτίο αυτό διορθώνεται μια «ασάφεια» για την οποία «φωνάζει και χτυπιέται» με δηλώσεις του και δελτία Τύπου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος που τονίζει ότι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε προ ημερών ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας δεν βγαίνουν…

 

Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με το προχθεσινό δελτίο που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας με τίτλο: «Στατιστικά στοιχεία Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας για το α’ εξάμηνο του 2018» αναφέρει τα εξής: «Στο δελτίο τύπου της 1/8/2018 του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας εσφαλμένα αναφέρθηκε ότι η αύξηση των συνολικών διανυκτερεύσεων κατά το 1ο εξάμηνο του 2018 συγκριτικά με το 2017 ήταν 5%.

Το ορθό είναι 4%.

Επίσης λόγω λάθους αναφέρθηκε ότι η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Καβάλας κατά το α’ εξάμηνο του 2018 ήταν 59% αντί για το ορθό 32%.

Τα υπόλοιπα ποιοτικά στοιχεία καθώς και η κατάταξη των εθνικοτήτων των επισκεπτών της πόλης για το α’ εξάμηνο του 2018 που δόθηκαν στη δημοσιότητα ισχύουν».

Με άλλα λόγια αυτό που υποστήριζε ο Μάκης Παπαδόπουλος ότι για να προκύψει η μέση πληρότητα των κλινών των ξενοδοχείων μόνο της πόλης της Καβάλας κατά 59% το δεύτερο τρίμηνο του 2018, θα έπρεπε να έχουμε πληρότητα σε αυτό το τρίμηνο της τάξης του 95%, πράγμα απίθανο και ανέφικτο.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Αξίζει να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το πρώτο δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας καταγράφηκε αύξηση κατά 5% στον συνολικό αριθμό διανυκτερεύσεων επισκεπτών – τουριστών για το 1ο εξάμηνο του 2018, συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2017, και αυτό το παρουσίαζαν με τα αριθμητικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων υπολογίζεται ότι “άγγιξε” το 59%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, οι Έλληνες επισκέπτες – τουρίστες συμμετείχαν κατά 40,8% στη συνολική πληρότητα κατά το α’ εξάμηνο του 2018 (35,6% αντίστοιχα το 2017), ενώ ο συνολικός αριθμός διανυκτερεύσεων των Ελλήνων επισκεπτών σημείωσε αύξηση κατά 20,1%.

Την ίδια ώρα, οι ξένοι επισκέπτες κάλυψαν το 59,2% των διανυκτερεύσεων σε σχέση με 64,4% το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, αλλά ο συνολικός αριθμός τους παρουσίασε μικρή πτώση κατά 3,3%. Στην πρώτη θέση των ξένων τουριστών βρίσκονται σταθερά οι Βούλγαροι με ποσοστό 11,2% με οριακή μείωση σε σχέση με το 2017. Ακολουθούν οι Τούρκοι με ποσοστό 9,1%, μειωμένο σε σχέση με το 2017 (11,6%), ενώ στην τρίτη θέση με 6,8% παραμένουν οι Ρουμάνοι με αύξηση σε σχέση με το 2017. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνουν οι Γερμανοί με αύξηση από το 3,4% στο 5,6% για το 2018. Ανερχόμενες επίσης εθνικότητες στο πρώτο εξάμηνο είναι οι Άγγλοι με ποσοστό 3,3%, οι Αμερικανοί 2,6%, οι Νοτιοκορεάτες 2,2%, οι Κύπριοι 1,1% και οι Βέλγοι επισκέπτες 1%.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

«Καπάκι» βγήκε ο Δήμος Καβάλας με δελτίο Τύπου όπου τόνιζε ότι: «σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας, για το Α’ εξάμηνο του 2018, σημειώθηκε αύξηση στις διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο 2017, σε ποσοστό 5%.

Παρά τον άστατο καιρό Μαΐου και ιδίως Ιουνίου, που επηρεάζει σημαντικά Έλληνες και Βαλκάνιους επισκέπτες για διήμερες η τριήμερες «αποδράσεις» και παρά το γεγονός της σημαντικής υποτίμησης της τουρκικής λίρας, (δυο πολύ σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες), η Καβάλα συνεχίζει την τουριστική ανοδική της πορεία, γεγονός το οποίο επιφέρει πολλαπλά οφέλη κυρίως στην τοπική οικονομία και συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της ανεργίας.

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια, θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

 Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά από όλα αυτά και με τις πανηγυρικές δηλώσεις της δημοτικής αρχής ο Μάκης Παπαδόπουλος απαντά: «Αρχικά, πρέπει να δηλώσω ρητά ότι η αύξηση του τουρισμού είναι ξεκάθαρα κοινός μας στόχος και επιδίωξη.

Ωστόσο, διαφωνώ με τους πανηγυρισμούς της Πρόεδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2018 (από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο) ο μέσος όρος πληρότητας των ξενοδοχείων διαμορφώθηκε στο 59%!! Προφανώς, δεν γνωρίζει να διαβάζει στατιστικά στοιχεία.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στο πρώτο τρίμηνο του 2018 (δηλαδή Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο) ο μέσος όρος πληρότητας στα ξενοδοχεία της πόλης μας ήταν 24% και στο δεύτερο τρίμηνο ήταν 35,43%. Άρα, η μέση πληρότητα για το πρώτο εξάμηνο είναι 29,72% και όχι 59%!

Για να φτάσουμε σε τέτοια πληρότητα, έπρεπε στο δεύτερο τρίμηνο (δηλ. Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο) να έχουμε πληρότητα 95%!!!!!

Επειδή γνωρίζω καλά ότι τέτοιες πληρότητες πιάνουμε κυρίως κατά τον μήνα Αύγουστο, αμφισβητώ τις εκτιμήσεις και τους πανηγυρισμούς της κυρίας Ιωσηφίδου.

Την καλώ να εξηγήσει δημόσια και με συγκεκριμένα στοιχεία πώς φτάνουμε στο 95% πληρότητα στο δεύτερο τρίμηνο και στο 59% μέση πληρότητα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Με τέτοιες ψευδείς εκτιμήσεις, η κ. Ιωσηφίδου δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις για την τουριστική κίνηση και παρασύρει τους απλούς συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες σε λανθασμένες επενδυτικές κινήσεις που μπορούν να τους προκαλέσουν οικονομικές ζημίες».

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ

Στην απάντηση Παπαδόπουλου ήρθε ανακοίνωση από την Δημωφέλεια και την κυρία Αναστασία Ιωσηφίδου όπου καταφερόταν με απίστευτη σφοδρότητα εναντίον του λέγοντας τα εξής: «Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος και το επιτελείο του Τόπου της Ζωής μας βρίσκονται σε πρωτοφανή σύγχυση και πανικό καθώς η καταστροφολογία τους για την τουριστική κίνηση στον δήμο μας ναυάγησε παταγωδώς. Μέσα σε αυτή την σύγχυση προφανώς έμπλεξαν τις δηλώσεις μου με αυτές του συνδέσμου ξενοδόχων καθώς η αναφορά για 59%  πληρότητα εξαμήνου του έτους των ξενοδοχείων της πόλης (άλλο ένα ποσοστό με αυξητική πορεία)  έγινε από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων και όχι  από εμένα.

Αφού λοιπόν τα προσωπικά του αδιέξοδα και το  αντιπολιτευτικό του μένος τον έφθασαν  στο σημείο να αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία των επαγγελματιών του τουρισμού και μέσα από τους αυθαίρετους,  δικούς  του υπολογισμούς να θέτει και μαθηματικούς γρίφους , καλό θα είναι να απευθυνθεί στο σύνδεσμο ώστε από εκεί να λάβει τις απαντήσεις που αναζητά.

Το μόνο που έχω να δηλώσω προσωπικά , είναι ότι λυπάμαι ειλικρινά που για τον κ. Παπαδόπουλο και για την δημοτική  του παράταξη   αποτελεί «πρόβλημα» η ανοδική πορεία του τουρισμού στο δήμο μας.  Κρίμα» !!!».

Η κατάσταση με την διόρθωση των ξενοδόχων δίνει μια νέα τροπή στην κόντρα η οποία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με την αντίστοιχη …καζούρα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑