Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 26th, 2018 | by fileto

0

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αν ασχολείσαι και δουλεύεις, βρίσκεις χρήματα για τον Δήμο.

Αν δεν ασχολείσαι και δεν δουλεύεις, βρίσκεις δικαιολογίες…

 

Σε Κυριακάτικη ανάρτησή του ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρεται στην αναβλητικότητα της δημοτικής αρχής της κ. Τσανάκα σχετικά με τα έργα και τις μελέτες που έπρεπε να είχε φροντίσει να κάνει τα 4 χρόνια που είναι στην διοίκηση.

Αναφέρει σχετικά ο Μάκης Παπαδόπουλος: «Εδώ και 4 χρόνια, λέμε και ξαναλέμε στην κ. Δήμητρα Τσανάκα να φτιάξει μελέτες και να ωριμάσει τα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Καβάλας, με βάση σωστές και ρεαλιστικές προτεραιότητες.

4 χρόνια τώρα, η κ. Δήμητρα Τσανάκα δεν χρηματοδοτεί μελέτες για την ωρίμανση έργων. Είναι πολιτική της επιλογή, αφού έχει σε προτεραιότητα τη σπατάλη χρημάτων σε άσκοπες και άστοχες εκδηλώσεις και τα ρουσφέτια.

Τώρα όμως αρχίζουν να φαίνονται οι αρνητικές συνέπειες. Ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να αξιοποιήσει διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης που προκηρύσσονται, γιατί δεν έχει μελέτες.

Τον Ιανουάριο του 2018 προκηρύχθηκε πρόγραμμα για τη δημιουργική επανάχρηση ανενεργών δημοτικών ακινήτων από το ΕΣΠΑ. Τον Ιούνιο βγήκαν τα αποτελέσματα της α’ φάσης και πριν από λίγες ημέρες βγήκαν τα αποτελέσματα της β’ φάσης. Ο Δήμος Καβάλας δεν έχει δικό του έργο σε καμία φάση του προγράμματος, γιατί η Δήμαρχος Καβάλας δεν ασχολήθηκε.

Δεν μπορούσε η κ. Δήμητρα Τσανάκα να ασχοληθεί για να εντάξει το δημοτικό ακίνητο του «Διόνυσου»; Ή να συνεννοηθεί με τους εμπλεκόμενους φορείς για να αξιοποιηθούν επιτέλους τα ρημαγμένα κτίρια του Κάτω Νοσοκομείου και του Σανατόριου; Ή να αποκτήσει μία άλλη, πιο δημιουργική χρήση το παλιό κτίριο της Κοινότητας των Κρηνίδων;

Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για την Καβάλα. Ακόμη μία αποτυχία της Δημάρχου Καβάλας σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Είναι φανερό στους δημότες ότι η κ. Δήμητρα Τσανάκα δεν μπορεί. Δεν μπορεί ούτε έργο να κάνει ούτε να ανταποκριθεί στις ευθύνες της. Παραμένει «θεατής» των εξελίξεων. Γι’ αυτό και προτιμά να ξοδεύει τα χρήματα των Καβαλιωτών σε πανηγύρια αντί να δουλεύει με σοβαρό, οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο.

Και είναι πραγματικά πολύ τραγικό η Δήμαρχος Καβάλας να προσπαθεί να πείσει τους δημότες ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει έργα ή μεγάλα έργα. Προφανώς κρίνει από τον εαυτό της.

Εμείς, 4 χρόνια τώρα, δουλεύουμε συστηματικά και μεθοδικά για να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο για έναν Δήμο που:

– να αξιοποιεί σωστά όλους τους πόρους του τόπου μας και όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται

– να βάζει σωστές και στοχευμένες προτεραιότητες

– να προωθεί και θα συνεργάζεται με όλες τις δυνάμεις του τόπου μας

– να εξασφαλίζει ποιότητα στην καθημερινότητα των δημοτών

– να φέρει νέα έσοδα από επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας για τους Καβαλιώτες.

Εμείς 4 χρόνια τώρα δουλεύουμε για να έχουν οι Καβαλιώτες την ΕΠΙΛΟΓΗ για μία αποτελεσματικότερη διοίκηση στο Δήμο και την ΕΛΠΙΔΑ για μία καλύτερη Καβάλα.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας.

ΥΣ: Επισυνάπτουμε τις σχετικές διαδικτυακές ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης:

– Για την Ά φάση:

http://84.205.192.59/25-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81/

– Για τη Β’ φάση:

http://84.205.192.59/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83/.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑