Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 26th, 2018 | by fileto

0

Παράνομα τσιγάρα και καπνός στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθησαν χθες (25-8-2018) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 26 (άντρας) και 46, 29 (γυναίκες) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στη πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 46χρονη και τον 26χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία τους, εντόπισαν 120 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Επιπλέον, στην οικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 βενζινοκίνητα – ηλεκτρικά εργαλεία, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 1 tablet, 1 μπαταρία αυτοκινήτου και διάφορα εργαλεία, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται. Κατασχέθηκαν επίσης 2 διαρρηκτικά εργαλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη η 29χρονη, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκαν 29 πακέτα τσιγάρων και 4 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 100 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑