Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 27th, 2018 | by fileto

0

Βρέθηκαν αρχαία στην όδευση του ΤΑΡ από τα Τενάγη

Την καλοκαιρινή ραστώνη, στο πεδίο των έργων, προκειμένου να ξεκουραστούν και από την κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας στην οποία βρίσκονται τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά και να ασχοληθούν με τις αγροτικές τους εργασίες, αξιοποίησαν, σύμφωνα με δηλώσεις μελών της Συντονιστικής, οι κάτοικοι της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων, αλλά και των συμπαριστάμενων στον αγώνα τους συνδικάτων της Καβάλας.

Η Συντονιστική ετοιμάζεται και κρατά στα μετόπισθεν αγρότες, εργαζόμενους από όλα τα συνδικάτα, επαγγελματίες, τον Δήμο τις Δημοτικές παρατάξεις και τους φορείς της Καβάλας μια και αν αποφασισθεί μια κάποια κινητοποίηση αυτή θα έχει να κάνει με την πρώτη κίνηση του ΤΑΡ να μπεί στα Τενάγη.

Για την ώρα υπάρχουν στα Τενάγη μόνο οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι μάλιστα βρήκαν αρχαιολογικού ενδιαφέροντος δάπεδα στη θέση Καρυδιές, όπως και νομίσματα και αντικείμενα που είναι ικανά να σταματήσουν το έργο διέλευσης του αγωγού από την περιοχή.

Φήμες για αρχαία στην όδευση των Τεναγών

Με δηλώσεις της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας κ. Δαδάκη έχει τονίσει ότι στην περιοχή όπου θα διέλθει ο αγωγός ΤΑΡ έχουν βρεθεί δάπεδα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στην περιοχή «Καρυδιές» είναι σε εξέλιξη και έρευνες που γίνονται από αρχαιολόγους του αγωγού ΤΑΡ αλλά ότι και να βρεθεί θα πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, που δεν είναι άλλη από αυτή της Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑