Αρχίζει και..." /> Με μπουλντόζες δεν γίνονται ανασκαφές αρχαιοτήτων…

Τοπικές ΑΜ-Θ αγωγός ΤΑΡ

Published on August 28th, 2018 | by fileto

0

Με μπουλντόζες δεν γίνονται ανασκαφές αρχαιοτήτων…

Αρχίζει και ζεσταίνεται ο Κάμπος και τα Τενάγη μια και η εύρεση αρχαίων στη θέση Καρυδιές είναι αφορμή για σταμάτημα των έργων κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, στην περιοχή είναι αναπόφευκτο.

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών κατά της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ από τα Τενάγη επισημαίνει ότι υπάρχει θέμα σοβαρό και καλεί σε κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 29 Αυγούστου στη Θέση Καρυδιές στις 8 η ώρα το πρωί.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σήμερα 28/8/2018 παρακολουθήσαμε τον πρωτοφανή τρόπο με τον οποίο η εταιρεία TAP προχωράει σε εργασίες αρχαιολογικών εκσκαφών. Πρώτη φορά οι αρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιούνται με χρήση μπουλντόζας και μάλιστα παρουσία της διευθύντριας της αρχαιολογικής υπηρεσίας κυρίας Δαδάκη.

Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι η εταιρεία απαξιώνει την πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας και προχωράει ανενόχλητη στην καταστροφή της. Μεγάλη απορία μας δημιούργησε και το γεγονός της στάσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας καθώς μένει αμέτοχη μπροστά στην πλήρη καταστροφή του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής των Φιλίππων.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία αντί να ενημερώνει την κοινή γνώμη για τα ευρήματα, προβαίνει σε ειρωνικά σχόλια για το σκοπό και την δράση των παραβρισκόμενων πολιτών.

Μήπως πιέζεται και αυτή από τον TAP;

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν ότι η προστασία του τόπου μας είναι καθήκον να βρίσκονται αύριο  Τετάρτη 29/8/2018 στις 8:00 το πρωί στην θέση Καρυδιές».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑