Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 30th, 2018 | by fileto

0

Ο Αλέξανδρος Ρήγας ωρυόταν στα κάγκελα του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων

Μεγάλη ένταση επικράτησε λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης «Εκκλησιάζουσες» στην είσοδο αλλά και στα εκδοτήρια του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη δημοσιογράφο του Kavalapoint Μιχάλη Κουμρίδη, ο σκηνοθέτης της παράστασης, Αλέξανδρος Ρήγας, διαμαρτυρήθηκε για τις πολλές δωρεάν προσκλήσεις αλλά και για τις επιθέσεις που δέχτηκαν συνεργάτες του κατά την είσοδο στο θέατρο.

«Ο δήμος Καβάλας δεν μας ενημέρωσε ότι θα υπάρχουν τόσες πολλές δωρεάν προσκλήσεις και τα παράπονα σας πρέπει να τα κάνετε στη διοίκηση του δήμου και όχι σ’ εμάς» είπε απευθυνόμενος στον κόσμο που περίμενε.

Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν όταν αντιλήφθηκαν οι συντελεστές της παράστασης ότι οι δωρεάν προσκλήσεις είναι πάρα πολλές και σε κάποια στιγμή απαγόρευσαν την είσοδο όσων κρατούσαν προσκλήσεις από τον δήμο Καβάλας.

Δόθηκε εντολή να περνούν μόνο αυτοί που ήταν στην επίσημη λίστα και αφορούσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στα εκδοτήρια επικράτησε πανικός και άρχισαν οι φωνές και οι έντονοι διάλογοι.

Η πραγματικότητα είναι ότι φέτος οι δωρεάν προσκλήσεις είναι πάρα πολλές και φυσικά δεν αφορούν μόνο τους δημοτικούς συμβούλους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εάν υπολογίσουμε ότι οι καρτέλες των δωρεάν προσκλήσεων είναι πάνω από 300  και από αυτές οι περισσότερες επιτρέπουν την είσοδο σε δύο άτομα… ξεπερνάμε τον αριθμό των 500 ατόμων που μπορούν να εισέλθουν δωρεάν σε μία παράσταση!

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για τις πολλές προσκλήσεις που χορήγησε ο δήμος Καβάλας.

Το θέμα αυτό έχει εκθέσει το φεστιβάλ και έχει προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες από τον κόσμο που αναρωτιέται σε ποιους δίδονται οι προσκλήσεις και με ποια κριτήρια.

 

Καθυστέρηση της παράστασης

Η παράσταση ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση, εξαιτίας της αναστάτωσης που προκλήθηκε στην είσοδο του θεάτρου με τους κατόχους προσκλήσεων. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της παράστασης προσπάθησαν να μην επιτρέψουν στους κατόχους προσκλήσεων να μπουν στο θέατρο, θεωρώντας ότι είναι πάρα πολλοί και επιρρίπτοντας αρχικά ευθύνες στο δήμο Καβάλας.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, μετά και την παρέμβαση του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Ρήγα (και αφού διαπιστώθηκε πως η είσοδος απαγορεύτηκε ακόμα και σε δημοσιογράφους και εργαζόμενους στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας), και ο κόσμος εισήλθε κανονικά στο θέατρο. Από εκεί και πέρα, όλα κύλησαν ομαλά.

 

Η ανακοίνωση της παραγωγής

Σε λάθος συνεννόησης -και με εμφανή διάθεση να ρίξουν τους τόνους- αποδίδει η παραγωγή της θεατρικής παράστασης “Εκκλησιάζουσες” το χάος που προκλήθηκε με τις δωρεάν προσκλήσεις στην είσοδο του θεάτρου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η παραγωγή αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί φίλοι, χτες βράδυ, Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να παρουσιάσουμε την παράσταση μας «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Θέλουμε, ως παραγωγή, έστω και με μικρή καθυστέρηση, να ζητήσουμε ένα συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν αρκετοί θεατρόφιλοι δημότες της Καβάλας που τους είχαν χορηγηθεί προσκλήσεις δωρεάν εισόδου στην παράσταση.

Ένα λάθος συνεννόησης ανάμεσα στην παραγωγή και στον Δήμο Καβάλας οδήγησε σε ταλαιπωρία αρκετούς θεατές για καθαρά τυπικούς – πρακτικούς λόγους.

Θέλουμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι το θέμα διευθετήθηκε έστω και με καθυστέρηση και άπαντες οι κατέχοντες προσκλήσεις από τον Δήμο Καβάλας προσήλθαν κανονικά στον χώρο του θεάτρου.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε το συμβάν αυτό να μην αμαυρώσει τη χαρά τη δική μας που παρουσιάσαμε την παράσταση μας στο μαγικό αυτό θέατρο και ελπίζουμε και τη χαρά των θεατών που παρακολούθησαν την παράσταση μας.

Θέλουμε, με το παρόν, και εμείς ως παραγωγή, αλλά και όλοι οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν για την παρουσίαση της παράστασης να ευχαριστήσουμε θερμά για ακόμα μια φορά τον Δήμο Καβάλας και τη Δήμαρχο κυρία Τσανάκα για την άψογη συνεργασία, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων, κύριο Θοδωρή Γκώνη,  για την μεγάλη τιμή που μας έκανε να παρουσιάσουμε την παράσταση μας, εντάσσοντας μας στο σημαντικό Φεστιβάλ των Φιλίππων.

Όλους τους εθελοντές του δήμου που φρόντισαν για την διεξαγωγή της παράστασης και φυσικά, το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του.

Για ακόμα μία φορά ευχόμαστε το ατυχές αυτό περιστατικό να μην «χαρακτηρίσει» ούτε το Δήμο Καβάλας, ούτε τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ, ούτε την παραγωγή.

Για εμάς, ήταν μια μαγική βραδιά και μόνο ευγνωμοσύνη νιώθουμε. Ελπίζουμε και για όλους εσάς που παρακολουθήσατε την παράσταση».

φωτο από Kavalapoint.gr / Κουμρίδης Μιχάλης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑