Άποψη - Γνώμη

Published on September 2nd, 2018 | by fileto

0

Όταν έκλαψε η Κόλλια!

Διαβάζουμε και απορούμε με το θράσος ορισμένων μελών των ΑΝΕΛ που ακόμη και σήμερα είναι πεπεισμένοι ότι το κουτόχορτο που μας σερβίρουν περί πατριωτισμού, το καταπίνουμε αμάσητο!

Σκηνικό στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υποβαθμισμένο και ξεχαρβαλωμένο από αρμοδιότητες υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

«Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Στην ομιλία της η πρώην υφυπουργός Μαρία Κόλλια Τσαρουχά κλαίγοντας σχεδόν εξέφρασε τη χαρά της που το υπουργείο «μένει σε γυναικεία χέρια» όπως είπε ενώ στη συνέχεια κάνοντας και απολογισμό του έργου της τα τελευταία 3,5 χρόνια υποσχέθηκε ότι από τη νέα της θέση αυτή της υφυπουργού Εθνικής Άμυνας θα συνεχίσει τον αγώνα της για τη διεθνή αναβάθμιση της Μακεδονίας και τη Θράκης.

Κλείνοντας την ομιλία της είπε «ζήτω η Μακεδονία» και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν το ίδιο».

Μωρ’ τι μας λες κυρία Κόλλια μας;

Φυσικά και η κυρία Τσαρουχά εκ Σερρών που τελικά διασώθηκε του ανασχηματισμού, λαμβάνοντας θέση πλησίον του αρχηγού της στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δάκρυσε μια και καταλαβαίνει ότι λίγα είναι τα …πολιτικά ψωμιά της.

Μπορεί ο αρχηγός της Πάνος, να επιβεβαίωσε τελευταία ότι η θέση του κόμματος του για το Μακεδονικό είναι ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία», ωστόσο δεν πρόκειται να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να υπονομεύσει την έξοδο από το μνημόνιο, αλλά και μόνο η παραμονή του σε μια κυβέρνηση η οποία έχει πάρει μια θέση για το ζήτημα τόσο αντιδημοφιλή στην ελληνική κοινωνία τα λέει όλα.

Και επειδή ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, είπε ακόμα ότι η πρόταση «είναι ακριβώς η πρόταση με τους όρους της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή» σημειώνοντας, επίσης, ότι υπάρχουν άρθρα στην πρόταση που διευκρινίζουν πάρα πολλά πράγματα.

Ο Καμμένος σημείωσε ότι -μετά την ενημέρωση που είχε από τον κ. Κοτζιά – ο ίδιος πλέον εκτιμά ότι πολύ δύσκολα ο λαός της γειτονικής χώρας θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και ειδικά το δημοψήφισμα. Εκτίμησε ότι επειδή οι διαδικασίες για τη συμφωνία στην γειτονική χώρα περιλαμβάνουν εκλογές, αφού θα υπάρξει αλλαγή του Συντάγματος, κύρωση από τα 2/3 της Βουλής της πΓΔΜ, δημοψήφισμα, το ζήτημα της ένταξης της σε διεθνείς οργανισμούς θα καθυστερήσει και πως η όλη διαδικασία να φθάσει και ως το 2020.

Είπε ακόμη ότι στη χώρα μας πρέπει να γίνει ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αλλάξει η απόφαση του 1992.

Υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός -«κέρδος για την Ελλάδα»- ότι στη διεθνή κοινότητα έγινε σαφές ότι δεν είναι η Ελλάδα εκείνη που εμποδίζει την ευρωατλαντική πορεία της γειτονικής χώρας.

Κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα και ιδιαίτερα τη ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της πΓΔΜ.

Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις μια φυσικά στις επόμενες εκλογές θα λάβει το κόμμα Καμμένου την απάντησή του από τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από την Μακεδονία η οποία τον στήριξε …για την εθνική του αξιοπρέπεια!

Να θυμίσουμε στον κύριο Καμμένο, ότι στη Βουλή 14 Ιουνίου όταν γινόταν η συζήτηση για τις θέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα για το Μακεδονικό, μπορεί την διαφωνία τους με την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να επιβεβαίωσαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ωστόσο, συμφώνησαν να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης για το «Σκοπιανό».

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενημέρωσε τους βουλευτές του ότι στην ομιλία του στην Βουλή θα επισημάνει ότι δεν στηρίζει τον υπουργό Εξωτερικών να υπογράψει την συμφωνία και πως αν και όταν έρθει για κύρωση στο κοινοβούλιο η συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική υπηκοότητα και γλώσσα» το κόμμα του θα την καταψηφίσει.

Πηγές από το Περιστύλιο τότε ανέφεραν ότι ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο καλώντας τον να μην ακυρώνει με δηλώσεις του τις βασικές θέσεις του κόμματος των ΑΝΕΛ επαναλαμβάνοντας ότι όποιος ψηφίσει την συμφωνία για το Σκοπιανό θα διαγραφεί.

Ήταν την ίδια περίοδο που οι παραιτήσεις των μελών των ΑΝΕΛ από τη Βόρειο Ελλάδα έπεφταν σωρηδόν με τον πρόεδρο της συντονιστικής Καστοριάς, Χρήστο Παύλου να αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του:

«Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους ΑΝΕΛ, πιστέψαμε στα πύρηνα, αντιμημονιακά και πατριωτικά λόγια του Πάνου Καμμένου.

Στην πορεία της συγκυβέρνησης μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ,θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας πολλές από τις οποίες στην πορεία τις παραβήκαμε.

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε τον πρόεδρο και το κίνημα για το καλό της πατρίδας.

Η θέση του προέδρου αλλά και όλων των ΑΝΕΛ ,ήταν και είναι ξεκάθαρη στο θέμα του σκοπιανού. Καμιά ονομασία που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και παράγωγα αυτού.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκοπιανό, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση!!!!!!!!

Ποντάρουμε στο τι θα κάνουν οι σκοπιανοί στη βουλή και το δημοψήφισμα τους και λέμε οοοοταν με το καλό έρθει στην βουλή ,εμείς δε θα το ψηφίσουμε ?????? Θα θέσουμε και κομματική πειθαρχία τότε!!! εεε και. Εμένα με ενδιαφέρει , το τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ

Τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς κύριοι!!!!Αυτό ήμασταν και είμαστε τελικά?????

Δεν γίνονται και τα δύο φίλοι μου και συνοδοιπόροι».

Γι’ αυτό εγώ για λόγους ηθικής, ευθιξίας, αξιοπρέπειας και πατριωτικής συνείδησης, παραμένω σταθερός σε αυτά που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε, σε αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη, αλλά δεν μπορώ να πατάω σε 2 βάρκες».

Με άλλα λόγια είναι αργά για δάκρυα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Δεν πείθετε κανέναν, δεν σας πιστεύει κανείς!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑