Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 7th, 2018 | by fileto

0

Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου

Η Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας, οριστικοποίησε στις 27 Αυγούστου, την οριστική συγχώνευση και απορρόφηση της Τράπεζας Έβρου.

Η τελευταία επίσης έπρεπε να εγκρίνει το τελικό στάδιο την περασμένη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, όπως και τελικά έγινε.

Από εδώ και πέρα, αναμένεται η μεγάλη Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στη Δράμα στις 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου

Σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Δράμας, μεταξύ άλλων θεμάτων, αναφέρεται ότι: «Σε περίπτωση ολοκλήρωσης πριν τη συνεδρίαση της παρούσης Γ.Σ., της σε εξέλιξη διαδικασίας συγχώνευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις θα αφορούν στον Οργανισμό που θα προκύψει από τη συγχώνευση».

Στα άλλα θέματα, θα γίνει επίσης απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. της Συν. Τρ. Δράμας και εφόσον έχει συντελεστεί η συγχώνευση, των μελών του Δ.Σ.  της απορριφηθείσας Συν. Τρ. Έβρου και του Ορκωτού Ελεγκτή από πάσης φύσεως ευθύνη αποζημίωσης, αναφορικά με τα πεπραγμένα της διαχείρισης και τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 01/01/2017 – 31/12/2017.

Θα συζητηθεί επίσης η έγκριση εισόδου στρατηγικού Επενδυτή στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο της Τράπεζας.

Σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Έβρου, ο πρόεδρος της Συν. Τρ. Έβρου κ. Σταύρος Σταυράκογλου, τόνισε: «Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου. Μια ξεχωριστή Γενική Συνέλευση, η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη μιας νέας ευοίωνης και ελπιδοφόρας περιόδου, καθώς πραγματώνεται ένας οραματισμός που αποτυπωνόταν στο ιδρυτικό καταστατικό.

Το έτος 2018, όπως είχε αναφερθεί στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Φεβρουαρίου, αποτελεί τον πρώτο σταθμό για την επόμενη ημέρα της Τράπεζας».

Θα πρέπει να σημειώσουμε τέλος, ότι από στο εξής θα είναι μία τράπεζα με το όνομα «Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας» με δύο καταστήματα: ένα κεντρικό στη Δράμα και ένα παράρτημα στον Έβρο. Από εκεί και πέρα, στόχος της νέας τράπεζας είναι να προβεί στη δημιουργία μίας περιφερειακής Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας –  Θράκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑