Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 18th, 2018 | by fileto

0

Ο Δήμος Καβάλας κάνει και …σκόντο για τραπεζοκαθίσματα

Τη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων από εμπορικά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ανακοίνωσε τη Τρίτη 18/9, στους εκπροσώπους των σχετικών φορέων, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε η δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Ηλίας Καλανταρίδης, ανέλυσε τις μειώσεις που αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου, των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, ύψους 25%, στα τέλη τοποθέτησης εμπορευμάτων και τραπεζοκαθισμάτων στην Α’ ζώνη και 15% αντίστοιχα στην Β’ Ζώνη. Αποφάσισε επίσης τη μείωση του ορίου για τη δυνατότητα να κάνουν ρύθμιση οι καταστηματάρχες για την αποπληρωμή των τελών αυτών, από 500 σε 300 ευρώ.

Το μέτρο θα ισχύσει από την 1 Ιανουαρίου 2019, μετά από την απαραίτητη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και η υπηρεσία δεσμεύτηκε να στείλει αμέσως ειδοποιητήρια, σε όλους τους επαγγελματίες που κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου να προγραμματίσουν της αποπληρωμή των τελών. Μια ακόμη διευκόλυνση που αποφασίστηκε είναι, όσοι ρυθμίσουν την αποπληρωμή σε δόσεις, αυτές να εξοφλούνται, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αντί το τέλος Αυγούστου, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Κατά τη σύσκεψη, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε την πρόθεση της διοίκησης και της οικονομικής υπηρεσίας, να παράσχει κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια, προκειμένου να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας για τους διαγωνισμούς προμηθειών που προκηρύσσονται και να παίρνουν μέρος σ’ αυτούς.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Ηλία Καλανταρίδη, ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Θόδωρος Μακαρίτης και ο Παναγιώτης Κουτσόγλου από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης και ο Μιχάλης Μεταξάς από το ίδιο Σωματείο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑