Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 18th, 2018 | by fileto

0

Μέτιος, Μαρκόπουλος, Πέτροβιτς και ο άγνωστος Χ

Πραγματικά γελάσαμε με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Νεοδημοκράτης που διαβάστε τι γράφει και το αναπαράγει μια και μοναδική ιστοσελίδα της Ροδόπης, μια και τα υπόλοιπα ΜΜΕ το βρήκαν απλά διασκεδαστικό: «Η εφημερίδα «Νεοδημοκράτης», που πρόσκειται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της: «Σε µια ακόµα κερδισµένη περιφέρεια, εκείνη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο εκλεγµένος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2016 και στη θέση του εξελέγη ο µέχρι τότε χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος. Πηγές της Πειραιώς σηµειώνουν ότι θα του δοθεί το ‘’χρίσµα’’, αν και στο τραπέζι είχαν πέσει και άλλα ονόματα».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η ΝΔ θα δώσει «χρίσματα» σε υποψηφίους σε κάθε Περιφέρεια ενώ η εκλογική επιτροπή που έχει συσταθεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ήδη καταλήξει στις βασικές επιλογές, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου».

Η ιστοσελίδα αυτή πριν από μερικά χρόνια καταχέριαζε τον Χρήστο Μέτιο σε σημείο που δεν γνωρίζουμε αν τελικά οδηγήθηκαν και στα …δικαστήρια.

metios1478248983petrovits-221-horz-640x606

Ποια είναι η εικόνα από την Πειραιώς

Μπορεί ο Μακάριος Λαζαρίδης να βιάστηκε να αποκαλύψει τις προθέσεις του κόμματος της ΝΔ και να υποστήριξε τον Χρήστο Μέτιο, για την θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη που θα στήριζε το κόμμα, αν και η αποκάλυψη αυτή δεν είχε απόσταση από την πραγματικότητα.41804329_10217290852611999_7566345723885649920_n

Η Πειραιώς στο Μοσχάτο είχε αποφασίσει να τον στηρίξει με νύχια και με δόντια, αν τελικά η βιαστική κίνηση του Μακάριου Λαζαρίδη δεν ανέτρεπε την εικόνα και δεν άλλαζε τον ρουν των γεγονότων.

Η ίδια βιασύνη μπορεί να στοιχίσει και στη Δήμητρα Τσανάκα, στον Φίλιππο Αναστασιάδη αλλά και στον Σάββα Μιχαηλίδη την τελική επικράτησή τους στους δήμους που θα κατέλθουν υποψήφιοι, μια και συσπειρώνουν απέναντί τους το αντι-Μακαρικό μπλοκ!

Πάμε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ που έχει ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα στο τραπέζι της επιτροπής που ψάχνει τον υποψήφιο περιφερειάρχη που θα στηρίξει η ΝΔ στην ΑΜ-Θ είναι τρία ονόματα, τα λεγόμενα βαριά χαρτιά που προέρχονται από τον χώρο της παράταξης της Περιφερειακής Αναγέννησης.

Ο Χρήστος Μέτιος, που ακόμη αντέχει αν και δυσκολεύεται να στηρίξει ο ίδιος πλέον την υποψηφιότητά του, ο Δημήτρης Πέτροβιτς που αναθέρμανε το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια και μέχρι χθες ήταν ακόλουθος του Μέτιου και ο Καβαλιώτης Θεόδωρος Μαρκόπουλος που από ότι όλα δείχνουν έχει ναι μεν κάποια θετικά σημεία αλλά του λείπει το στοιχείο που λέγεται Θράκη!

Σε αυτά τα ονόματα υπάρχει και ένα τέταρτο που είναι ο άγνωστος Χ και θα παίξει στον ρόλο του στην επανασυγκόληση της παράταξης έξω από τα γνωστά δεδομένα και πρόσωπα.

Ορισμένοι που παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα, ανέφεραν και το πρόσωπο του Μακάριου Λαζαρίδη για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη, αλλά κάτι τέτοιο απορρίπτεται σε πολλές ομάδες που κινούνται σε περιφερειακό επίπεδο και ανέφεραν ότι …είναι ένα χαρτί που αν παιχθεί θα καεί στην πρώτη μοιρασιά!

Άρα η τράπουλα ανακατεύεται και αυτός που θα τραβήξει φύλλο, είναι για την ΑΜ-Θ, ένας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα πρέπει να το σκεφθεί πολύ μα πάρα πολύ σοβαρά!

 

Αποστάσεις από Μέτιο και Λαζαρίδη ο Μαρκόπουλος

Ερωτήθηκε ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος για την επίσκεψη Αυγενάκη, τον Μακάριο Λαζαρίδη και τον Χρήστο Μέτιο και ο ίδιος κράτησε ισοβαρείς αποστάσεις από τους δύο τελευταίους αλλά όχι από τον γραμματέα της ΝΔ.

«Όσον αφορά την περίπτωση Μακάριου Λαζαρίδη δεν έχω να πω κάτι, δεν εμπλέκομαι σε κάτι. Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ασχολείται, βρίσκεται εδώ, είναι άλλη αρμοδιότητα και δεν θα μπω σ’ αυτήν την συζήτηση.

Ούτως ή άλλως, εκείνο το οποίο με αφορά εμένα είναι η Περιφέρεια. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάποια απόφαση από την πλευρά της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Θα ληφθεί εντός του μηνός η απόφαση ποια θα είναι η στάση της παράταξης όσον αφορά την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτήν τη στιγμή η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας έχει δοθεί μόνο σε 4 περιφέρειες, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Νότιο Αιγαίο.

Όλες οι άλλες είναι υπό διερεύνηση και υπό εξέταση. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω και μπροστά στις κάμερες και πίσω από τις κάμερες με τον Λευτέρη Αυγενάκη και για θέματα που αφορούν αυτό το ζήτημα όπως και για θέματα τα οποία αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας και της Θάσου. Και μπορώ να πω ότι η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑