Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 21st, 2018 | by fileto

0

Ανάστατοι οι Καβαλιώτες με δηλώσεις Τσανάκα για τους μετανάστες!

Αίσθηση έχει προκαλέσει, στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και στις ενημερωτικές εκπομπές χθες σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, όπου σχολίασαν τη δήλωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου ότι επίκειται μεταφορά 2.000 μεταναστών από την Μυτιλήνη στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Ωστόσο, «φωτιά» άναψε και η δήλωση της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, η οποία σε τοπική εφημερίδα της Καβάλας “Καβάλα”, τόνισε ότι: «Μακάρι όλη Ελλάδα να πάρει σε μετανάστες αυτό που της αναλογεί. Αλλά όλη η Ελλάδα. Και η Πελοπόννησος κι όχι να πληρώνει μόνο η βόρεια Ελλάδα το μάρμαρο. Από ‘κει και έπειτα, είμαστε η μοναδική δομή που είναι εντός του αστικού ιστού. Και εφόσον είναι εντός του αστικού ιστού πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Πρέπει να πάρουν τα ασυνόδευτα μέσα στην Καβάλα που δημιουργούν τα προβλήματα και πρέπει να μοιράσουν στις γειτονιές ανά δύο οικογένειες σε σπίτια για να μπορέσουν να ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι στον αστικό ιστό όπως εντάχθηκαν παλιότερα και οι Αλβανοί και όποιοι άλλοι ήρθαν.

Βλέπουμε πόσο διαφορετικός είναι ο Νέος Ζυγός από την ένταξη των Αλβανών μέσα στην  κοινωνία. Είπαμε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μοιραστούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, στα δημοτικά και στα γυμνάσια. Όχι όλα μαζί σε ένα. Δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Από ‘κει κι έπειτα θα βρουν την δημοτική Αρχή απέναντί τους».

Ανάστατοι οι Καβαλιώτες σε αναρτήσεις τους στα σόσιαλ μίντια κάνουν σκληρή κριτική των δηλώσεών της και ανησυχούν ιδιαίτερα για ενδεχόμενη ένταξη μουσουλμάνων στην ελληνική κοινωνία της Καβάλας και σε όλες τις ελληνικές πόλεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑