Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 28th, 2018 | by fileto

0

Μικρότερος ο αριθμός των αστυνομικών στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Με διαταγή της, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε να διακόψει τις αποσπάσεις αστυνομικών που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα Έβρου, περιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο  τον αριθμό των ενστόλων που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα», δηλαδή στις ειδικές ομάδες που αναπτύσσουν επιχειρησιακή δράση στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης.

Η απόφαση αυτή, η οποία αφορά τη διακοπή των αποσπάσεων 15 αστυνομικών που ως επί το πλείστον κατάγονται από τον Έβρο, έχει ως αποτέλεσμα να είναι πλέον μόλις 300 περίπου οι αστυνομικοί που παραμένουν αποσπασμένοι στον Έβρο και μετέχουν στην «Ασπίδα».

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, σε συνάρτηση με την απόφαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ότι το α’ εξάμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση μεγαλύτερη του 400% στις ροές παράτυπων μεταναστών στα χερσαία σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, στην περιοχή του Έβρου.

Πάντως, σύμφωνα με άλλες πηγές ενημέρωσης, η διακοπή των αποσπάσεων στην περιοχή του Έβρου υπαγορεύεται από την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής και αποτελεί πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων της πρωτεύουσας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑