Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 3rd, 2018 | by fileto

0

Δεν βρίσκει καθαρόαιμο υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι τον τελευταίο ανασχηματισμό υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης έχει αναλάβει το κεντρικό στοίχημα της Κουμουνδούρου να μοντάρει εγκαίρως τον αυτοδιοικητικό χάρτη, κάνοντας σαφές το πλαίσιο της προετοιμασίας της μάχης στα δύο επίπεδα (δήμους και περιφέρειες) αλλά και των “προαπαιτούμενων” για την επιλογή των προσώπων που θα τεθούν επικεφαλής.

Οι πληροφορίες λένε ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα, την στιγμή που οι “προεδρικοί” στηρίζουν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσωπα που στηρίζουν ευρύτερες κοινωνικές και προοδευτικές δυνάμεις.

Η προεργασία άλλωστε έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες από τα αρμόδια στελέχη της Κουμουνδούρου, που άρχισαν να εστιάζουν στην ανθρωπογεωγραφία της κάθε περιοχής αναζητώντας “συμβατές” με την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υποψηφιότητες.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή θα επιχειρήσει να σηματοδοτήσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις περιφερειακές εκλογές, παρουσιάζοντας καταρχάς το προοδευτικό μοντέλο “διακυβέρνησης” μέσω συνεργασιών στα διάφορα πεδία της αναμέτρησης- “πρόοδος ή συντήρηση;”, είναι το ερώτημα που προτιμούν για να προτάξουν και στον αυτοδιοικητικό χώρο για την αντιπαράθεση με τις δυνάμεις που έχουν ή θα έχουν την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει να “κλειδώσει” τις περισσότερες υποψηφιότητες, ώστε να ξεκινήσει η εκστρατεία των επικεφαλής- η δε σύνθεση των υποψηφίων συμβούλων στους συνδυασμούς χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας.

 

Ανοιχτό παραμένει το ψηφοδέλτιο και στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Τόσο στον Δήμο Καβάλας όσο και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει τοίχο και αναζητεί έναν υποψήφιο ο οποίος αν κατέβει αυτόνομος δεν θα πατώσει!

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ενδέχεται αυτή την φορά αν κατεβάσει αυτόνομο καθαρά δικό του ψηφοδέλτιο ενδέχεται να έρθει τέταρτο στη σειρά μια και ως φαίνεται η Χρυσή Αυγή θα καταγράψει μεγάλα αποτελέσματα, όπως και η Λαική Συσπείρωση.

Αυτή η εικόνα θα είναι όχι απλά κόλαφος, αλλά η απόλυτη «ξεφτίλα» γιαυτό και αναζητεί συμμαχίες στο ΚΙΝΑΛ με το οποίο θέλει να συνεργαστεί.

Για τον λόγο αυτό  αύριο θα βρίσκονται στην Θράκη δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ η βουλευτής Αττικής και Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή, ενώ νωρίτερα και το πρωί, και συγκεκριμένα στις 17:00 και στις 11:30, θα δοθούν συνεντεύξεις Τύπου στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και στο Ξενοδοχείο Grecotel Εγνατία (αίθουσα Ίμβρος) στην Αλεξανδρούπολη, αντιστοίχως.

Από τις συζητήσεις που θα έχουν θα εξαρτηθούν πολλά τα οποία θα μεταφέρουν στην Φώφη Γεννηματά προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις της.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑