Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 10th, 2018 | by fileto

0

Ψάχνει υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜ-Θ με αξιώσεις…

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΕΤΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αναφορικά με τα πρόσωπα και τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το κόμμα, τόσο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στους Δήμους.

Όπως δηλώνει ττην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ του Έβρου, το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Κυριαλάνης, ο νέος εκλογικός νόμος δεν επικεντρώνει στα πρόσωπα που θα είναι επικεφαλής στα ψηφοδέλτια, αλλά δίνει βαρύτητα στα όργανα, στα περιφερειακά ή δημοτικά συμβούλια. «O ‘δήμαρχος-αφέντης’ είναι μία έννοια που δεν υπάρχει πια. Ο νέος νόμος επιβάλλει τις συνεργασίες και διευρυμένα ψηφοδέλτια… Πρέπει λοιπόν να δούμε με ποια προγράμματα, με ποιο σχέδιο και προς ποια κατεύθυνση θα πάμε, ώστε πολλές δυνάμεις, όμορες δυνάμεις να συνεργαστούν για την επόμενη μέρα», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως «βάσει αυτών, γίνονται διεργασίες και στο ΣΥΡΙΖΑ, σε διαφορετική πλέον κατεύθυνση.

Δεν αναζητούμε τον «σωτήρα» υποψήφιο περιφερειάρχη, αλλά ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να συμβάλλει θετικά στο να ανοίξει ένας διάλογος με τις δυνάμεις του δημοκρατικού χώρου», αποκλείοντας, φυσικά, οποιαδήποτε έκφραση εθνικιστική και ρατσιστική.

Ερωτηθείς για την έντονη φημολογία που υπάρχει γύρω από το όνομα του Κώστα Κατσιμίγα, μηχανικού στο επάγγελμα και εκτελεστικού γραμματέα στην περιφέρεια ΑΜΘ επί θητείας Γιαννακίδη, ο κ. Κυριαλάνης υπογράμμισε: «Ο κ. Κατσιμίγας είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων άνθρωπος, έχει μία πολύ συγκεκριμένη διαδρομή, ιδιαίτερα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει την κουλτούρα των συνεργασιών, μέσα από αυτή τη λογική λειτούργησε το προηγούμενο διάστημα… Έχει πάρα πολλά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που καλύπτουν αυτά τα κριτήρια που θέσαμε, πέραν αυτού όμως δεν έχει προχωρήσει κάτι ιδιαίτερο».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «συζητάμε και το όνομα του κ. Κατσιμίγα, όχι όμως με τη λογική να δοθεί οποιοδήποτε χρίσμα σε οποιοδήποτε πρόσωπο… Εφόσον όμως υπάρξει αυτή ή όποια άλλη διαθεσιμότητα στην ΑΜΘ, τότε αξιολογώντας τα ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και τις προσωπικές δυνατότητες του καθένα, μπορεί να υπάρξει συμμετοχή μας και στήριξη». Σημείωσε ακόμη πως τέλη Οκτωβρίου, με αρχές Νοεμβρίου, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για την περιφέρεια και περίπου στο ίδιο διάστημα για τους Δήμους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑