Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 11th, 2018 | by fileto

0

Το Κέντρο της Καβάλας θύμισε ολίγον Εξάρχεια!

Δεν έφτανε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο Μισσιριάν όπου είχε στρέψει την προσχοή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, αλλά και τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2018, στις 00.15 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Φιλίππου με Ρούσβελτ ομάδα νεαρών με κουκούλες έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν καπνογόνα γκαζάκια.

Έφυγαν τρέχοντας προς την οδό Φιλίππου. Οι γείτονες αναστατωμένοι βγήκαν στα μπαλκόνια και προσπαθούσαν με λάστιχα να σβήσουν τις φωτιές στους κάδους.

Λίγο αργότερα στην Εθνική Τράπεζα στο κεντρικό κατάστημα στην Κεντρική Πλατεία άγνωστοι έσπασαν το πλαϊνό τζάμι της τράπεζας και πέταξαν μέσα στο κτίριο γκαζάκια με στόχο να την κάψουν. Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε επί τόπου και έσβησε την φωτιά.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκαν στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας ως εξής. Αρχικά τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός με γκαζάκια στην κεντρική είσοδο της τράπεζας ενώ από πλαϊνό παράθυρο, αφού το έσπασαν, έριξαν μολότοφ μέσα στο κτίριο.

Ακολούθησε δίωξη από αστυνομικούς στους γύρω δρόμους ενώ παράλληλα είχαμε και το κάψιμο κάδων οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως οδοφράγματα από τους κουκουλοφόρους.

Εξ αιτίας των ζημιών προπροκλήθηκαν στο εσωτερικό του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, χθες δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα το κοινό να βρήκε εξυπηρέτηση στο υποκατάστημα της Βενιζέλου, στη στάση Παπαστράτος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑