Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 12th, 2018 | by fileto

0

Οι προτάσεις του Μάκη Παπαδόπουλου έχουν θετικό πρόσημο

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλη Λεμονίδη στον ραδιοσταθμό Seven New 94,4 fm, τις οποίες δημοσίευσε και η εφημερίδα μας «7η Μέρα» ο Μάκης Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του στο bf σημειώνει τα εξής: «Η ανταπόκριση που βρίσκουμε από τους επαγγελματίες της αγοράς και των επιχειρήσεων για μία πρώτη «δέσμη» μέτρων στήριξης που ανακοινώσαμε προχθές είναι πολύ θετική. Για εμάς είναι πλέον ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

Εισπράξαμε βέβαια τις γνωστές δικαιολογίες από τον Αντιδήμαρχο κ. Φιλόσογλου ότι «αυτά δεν είναι εύκολο να γίνουν».

Φυσικά και δεν είναι εύκολο να γίνουν από τη διοίκηση της κ. Τσανάκα. Απαιτούν αντίληψη, δουλειά, μελέτη, οργάνωση, σχέδιο, σωστή συνεργασία με τους άλλους φορείς, που δεν τα έχει κάνει 4 χρόνια τώρα. Και ό,τι γίνεται γίνεται για τις εντυπώσεις.

Αντίθετα, τα πανηγύρια και οι άσκοπες εκδηλώσεις είναι εύκολο να γίνουν (γι’ αυτό και γίνονται), σπαταλώντας τα χρήματα των Καβαλιωτών και χωρίς να φέρνουν κανένα έσοδο. Εξάλλου, ορισμένα από αυτά τα μέτρα (όπως για παράδειγμα η μείωση δημοτικών τελών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και καθαριότητας σε βιοτεχνίες που έχουν περιορίσει τη λειτουργία τους) είναι πάγια και δίκαια αιτήματα των μελών του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, τα οποία είναι ρεαλιστικά και μπορούν να γίνουν πράξη.

Από την άλλη, ακούσαμε πάλι κριτική από τον κ. Μουριάδη, ότι «αυτά που λέγονται για μειώσεις στα δημοτικά τέλη είναι λαϊκισμοί».

Ο κ. Μουριάδης φαίνεται να πιστεύει πως η ικανοποίηση δίκαιων και πάγιων αιτημάτων των επαγγελματιών είναι λαϊκισμός.

Αναρωτιόμαστε: οι ρεαλιστικές και επεξεργασμένες προτάσεις για στήριξη των επιχειρήσεων, για δημιουργία νέων, για παροχή κινήτρων, για νέες θέσεις εργασίας για τους Καβαλιώτες είναι λαϊκισμός;

Εμείς θα περιμένουμε, με απόλυτα θετική διάθεση, τι συγκεκριμένο θα προτείνει η κ. Τσανάκα και ο κ. Μουριάδης για τη στήριξη της αγοράς. Γιατί 4 χρόνια δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο.

Ο διάλογος πρέπει να γίνεται πάνω σε θέσεις, απόψεις και προτάσεις».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑