Εκδηλώσεις

Published on October 14th, 2018 | by fileto

0

Η Νατάσσα Παζαίτη στην Καβάλα…

Σε μια κατάμεστη αίθουσα την Καβάλα βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου 2018, η κ. Νατάσσα Παζαϊτη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την ιδιότητα της χειρουργού με ειδίκευση στον μαστό.

Η κ Παζαϊτη μίλησε στις γυναίκες της πόλης σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.

Η ίδια χορεύτρια των Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, έχει δεσμούς μαζί του, όπως και στενή συγγένεια με ανθρώπους από την Δράμα και τις Σέρρες. Βρέθηκα εδώ είπε στην πόλη της Καβάλας για να σας μιλήσω για τον καρκίνο του μαστού, μια πάθηση στο οποίο αφιέρωσα τη ζωή μου τα τελευταία χρόνια, καθώς έχω ειδικευτεί πάνω σ’ αυτήν.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας παγκοσμίως. Το 12% των γυναικών θα νοσήσουν από την ασθένεια αφού είναι ένας καρκίνος που αγαπά τις γυναίκες και μόνο το 1% των ανδρών.

Ο καρκίνος του μαστού αυξάνεται μετά την ηλικία των 40 ετών, ένα όμως μικρό ποσοστό εμφανίζεται και σε μικρότερες ηλικίες μεταξύ 30-40%. Στην δεκαετία 50-60  οι πιθανότητες φτάνουν το 29%, πράγμα που σημαίνει πως συνδέεται με την ηλικία.  Δεν έχει να κάνει με την εμμηνόπαυση αλλά με την ηλικία των γυναικών.  Σε ένα μεγάλο ποσοστό εμφανίζεται σε νεαρές ηλικίες και συνδέεται με τις γονιδιακές, κληρονομικές μεταλλάξεις, είπε η κ Παζαϊτη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑