Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 15th, 2018 | by fileto

0

Ο Μητσοτάκης θέλει απεγνωσμένα Μέτιο!

Αν και ο Κυριάκος έθεσε το κόμμα σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, ανοίγει πληγές με τις επιλογές του που τελικά θα οδηγήσουν σε ανταρσίες και δεν θα μπορέσει με τις στοχευμένες περιοδείες του να τις κλείσει.

Η ζαριά έχει ριχθεί και η σημερινή συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Αναγέννησης γίνεται για το θεαθήναι μια και όπως φαίνεται ο Κώστας Ζαγναφέρης μπορεί αν μην πατήσει το πόδι του στην …Πειραιώς!

Το ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα δει τους αντιδρώντες που πάει να πει ότι δεν αντέχει να ακούσει άλλα …για τον Μέτιο, δείχνει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, τις οποίες στηρίζουν Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι, στηρίζουν τον Χρήστο γιατί είναι δικός τους και ετοιμάζουν ταξίδια.

Ναι ετοιμάζουν περιοδείες, που έχουν, όπως αναφέρουν κύκλοι του Κυριάκου, ως πρόταγμα τη συνεχή διεύρυνση σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων. Που έχουν ως μείζον ζητούμενο την επικοινωνία του προγραμματικού λόγου της “γαλάζιας” παράταξης και των προτάσεων-αιχμή για την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Όσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνει το μήνυμα για τη δημιουργία μίας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, η οποία θα αποτυπωθεί στην επόμενη βουλευτική κάλπη, η έννοια της “αξιοπιστίας” μετατρέπεται σε κορωνίδα του δημόσιου λόγου του.

Και πώς να γίνει αυτό όταν είναι πιθανόν να έχουμε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ακόμη και τρείς συνδυασμούς προερχόμενους από τη ΝΔ, έναν με χρίσμα και δύο αντάρτικους.

Στο πρόγραμμα περιοδειών του την Καβάλα και την Δράμα ειδικά τις αφήνει τελευταίες μια και όπως αναμένει θα πέσουν οι τόνοι και οι κομματικοί θα υπακούσουν στις επιταγές του και στην κομματική γραμμή.

Από την άλλη μια διγλωσσία καλύπτει την ατμόσφαιρα με τον γραμματέα της ΝΔ λευτέρη Αυγενάκη να λέει άλλα στην Κρήτη που είναι ιδιαίτερη πατρίδα του και άλλα στην ΑΜ-Θ, σχετικά με τον ρόλο που παίζουν στις επιλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τα κομματικά όργανα κάθε περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το Μοσχάτο και το στρατηγείο της ΝΔ, μέχρι στιγμής, τα δέκα πρόσωπα που θα κληθούν να ριχτούν στη μάχη των περιφερειακών εκλογών είναι οι:

-Γιώργος Πατούλης στην Αττική.

-Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία.

-Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία.

-Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

-Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο.

-Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο.

-Γιώργος Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο.

-Παναγιώτης Νίκας στην Πελοπόννησο.

-Φάνης Σπανός στη Στερεά Ελλάδα και

-Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα.

Αυτό που απομένει είναι να λυθεί ο γρίφος στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων (ακούγεται το όνομα της κ. Κράτσα) Δυτικής Μακεδονίας (ο κ. Κασαπίδης είναι το φαβορί) και Κρήτης, όπου προκρίνεται το όνομα του νυν περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, με ένα βασικό αστερίσκο. Να μην αποδεχθεί πιθανή στήριξη από την Κουμουνδούρου. Σε μία τέτοια περίπτωση φαίνεται να εξετάζεται το όνομα του πρώην δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη.

Με άλλα λόγια η σημερινή συνάντηση είναι σκέτος τζίφος!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑